fullkornsbröd??

Den enda bröd man äter i Frankrike är vitt bröd. Gärna väldigt luftigt också så man kan svälja hela skivan i ett svep. Det var gott första dagen, men..vart tog allt fullkornsbröd vägen?

Igår var vi på supermarché och handlade och jag hittade en sorts fullkornsbröd, ett danskt sådant (såklart!). Jag köpte det till mig och åt det för första gången i morse. Så fort minstingen som sitter bredvid mig får syn på det konstiga jag börjar äta på utbrister han och pekar: WHAT IS THAT!?!? Han petar lite på brödet och kollar på de små kornen i brödet. Jag berättade vad det är och: DO YOU EAT THAT IN SWEDEN!? I THOUGHT IT WAS A CAKE!

Haha!

Voila!

Voila, nu har vi äntligen kommit fram till huset! Eller snarare igår... Det är ett gammalt fint hus och jag har en stor sääng...! Och balkong! Eller, kind of. Jag kan klättra ut från fönstret till balkongen :P

Idag tog vi en liten tripp; köpt RER, METRO, BUS-kort, besökt St Germain som är hur mysigt som helst, storhandlat..så nu är det bara att köra järnet! Barnen har fortfarande sommarlov, tills torsdag, så min största uppgift nu är att underhålla dem! Men det går bra. Bara man leker död när minstingen skjuter en med sin leksakspistol så är kommande timma räddad. Tänk va skönt att vara barn hah?!

Ikväll blir det nog en liten film.. en sån där typiskt fransk film jag snott från deras lilla (stora) gömma. Härligt!

So long!


Sol, shopping, strand

Gött!
Idag har varit min lediga dag, och även den sista här i saint-malo. Imorse tog jag en lång promenad in till centrum som liknar gamlestan lite-->väldigt vackert! Hittade en mysig byxdress och sen bar det av till stranden med familjen.

En liten promenix i hamnen.
Väldigt mycket gott i konditoriet..men jag lät bli. Det var tufft.
Tröttnar aldrig på gamla fina kyrkor.
mmm...!! :)

le grand aquarium

Hej!

Idag har det regnat nästan hela dagen, och därför åkte vi till ett stort akvarium och här kommer barnens utläggning:

First we went to a big room where there were different sortes of fish. We saw some crabs, some langoustine and some babysharks. Then we went to a place where there were some toilets and there were the right hight for the little one. After we went to a green room where there was a lot of sharks, fishes and rocks. And sand. And water (and dust).Then we went to a brown place where there were old things from boats with fish Dot com

And then we went to a blue place where there were some meduse (french spell) and our white clothes changed colour like a disco.

We went to a place where we could touch some fish and it was coooool Dot comThere was a place where we could go under water in submarines. The submarine. The yellow submarine...Good bye! Ciao ciao, aurevoir, byebye, hejdå, gutgut, afidesen, saionara!


En vän

Okej.
Först hade jag tänkt att låta bloggen vara för ikväll eftersom jag inte hade något roligt att skriva. Dagen har rullat på som alla andra dagar bara det att det har varit lite regnigt-->inte så jättekul att läsa och inte så jättekul att berättade om heller. Men sen fick jag en idé...

Jag vill berättade om en vän till mig. Denna vän var the one who hjälpte mig att fixa denna bloggen. Att signa up för den var ju inga problem (förlåt, jag blandar engelska och svenska men det börjar bli svårt för mig att behöva använda tre språk) men när jag väl skulle göra den snygg fick jag änna riktigt bekymmer.

Det var sent en torsdagskväll runt 22-tiden och jag får, som ganska ofta, en väldigt spontan tanke om att denna gång skapa en blogg för att ha under min au-pair tid. Eftersom mitt tålamod sällan är på topp så får jag panik när det visar sig att man måste gå in och fixa och trixa med bokstäver, kodord, siffror och andra konstigheter i något som kallas "stilmall". Lite på skämt smsar jag denna vän som jag vet är väldigt duktig på datorer och skriver att jag behöver hjälp med min blogg följt av: "kom hit!!". Tro inte att denna mänska pallrar sig hem till mig sent en torsdagskväll precis efter att han kommit hem från sin semester och är skittrött för att hjälpa mig med bloggen. Jag tycker det är grymt! Det bästa är också att vi inte hade setts och hörts på ganska länge, men han är en sådan vän man alltid kan ringa eller smsa hur lång tid den än gått sedan man sågs sist. Härligt värre.

Tro inte att nu när jag är i Frankrike sitter han hemma i Sverige och hjälper mig att fixa någon google-grej så man kan nå min blogg om man söker på google. Fattar inte så mycket, men det låter bra och jag är väldigt tacksam för sådan hjälp som jag inte själv förstår mig på. Tack!

Jag vet att detta inte är någon stor grej för dig J, men för mig betyder det mycket. Merciii! Du vet vem du är!Godnatt!

22:22

Jo, det tar på krafterna! Men det är väldigt roligt också. Det finns de stunder då alla bara bråkar, retas och slåss, men också de stunder då man bara plötsligt får värsta långa pussen på kinden, eller nu när minstingen ville somna i min säng för att han saknade Corsika...mysigt!

Idag tog jag och killarna en promenad, dels till le Tabac (liten butik men lite av det mesta) och sen gick vi till en lekplats. Där hade både de och jag en väldigt rolig stund!

Senare åkte en av dem till seglarskolan, vilket han ska göra hela veckan, och resten åkte till stranden för att sedan hämta upp honom. Det blev sedan en lång promenad hem och efter detta deg, dusch, monopol och middag!
Lite kul på vägen hem! Min mobil gör succé kan jag lova...Barn fattar liksom inte vanliga mobiler, men touchscreen gör succé! Har över 100 kort och 10 filmer från idag tror jag...

Matupplevelse som heta duga

Först av av måste jag berättade om maten jag ätit här sen jag kom hit. Mormor och morfar som vi nu bor hos älskar mat (och inte tala om vin! Jag fick se morfars vinkällare och han har Minst minst 500 flaskor därnere...) och speciellt havsmat. Vi har ätit speciell lax marinerad med jordgubbsvinäger och rosépeppar, massa andra fiskar marinerade i massor av olika saker, hejdlöst mycket musslor, ostron och annat härligt från havet. Jag har aldrig ätit så mycket havsmat under en så kort period förr, och jo jag borde skämmas eftersom jag kommer från västkusten men...riktigt gott i alla fall!

(Förlåt Matilda.. jag lovade dig att inte skriva för mycket i bloggen utan bara lite varje gång eftersom man inte orkar läsa.. men.. nu måste jag skriva! Tänk på min stackars pappa. Han måste få veta allt ;)


Okej. Idag var min första barn-passardag och jag är helt slut! haha. Dagen första mission var att få alla att borsta tänderna efter frukost. Det enda som hjälpte var att jag sa att jag skulle leka en riktigt rolig lek med dem när de borstat klart---> bostongurkan. Försökte översätta texten till engelska så det blev ganska knasigt men de vart helt exalterade! Efter detta tog jag och två av barnen en megalång promenad (dels på en lång lång sandstrand och dels i ösregn), hämtade den tredje från seglarskolan och besökte mormorn på hennes apotek. Barnen är underbara, älskar att retas med varandra och jag får ofta agera klätterträd för den minsta. Härligt!


Saint Malo

GRATTIS ADELINE PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!!!!!!!!


Hej!

Familjen är underbar. Barnen är jättesöta!! De visade mig runt i huset när jag kom igår i typ..flera timmar! Pratade, pratade och pratade.. Som tur är kan dom flytande engelska! Vi kör på det nu i början.
Vi är alltså hos barnen morföräldrar på semester. Imorgon åker föräldrarna tillbaka till Paris och då blir det min första jobbdag. :)
Nu ska jag, mamma och dottern på marknad! Tjingeling!
På en liten dagstur. Jag hade nästan ställt in mig på att hösten kommit även här, men Oj så varmt det är!
'

Vem vill flytta till Frankrike med mig och köpa ett slott...?Går jag utanför dörren ser jag detta!

Au revoir!!

Nu bär det av... väskorna är packade (väger liiite för mycket) och pappa och Johannes skjutsar mig om 10 minuter till landvetter! I Paris ska jag ta mig till Champs-Elysées och sen åker vi till havet på semester med familjen! :)

Tack Jesper och Pontus som kom och hälsade på mig sent igår kväll och sa hejdå. Det betydde mycket.

Au revoir!


Allt börjar komma i sin ordning

Igår kom Cornelia, Tilda, Deb, Amanda, Sigge, Robin och Anton på besök! En kväll frossande i chokladbananer, glass, bullar, saft och mat. Tack! Idag kom Clara, Matilda, Johannes och Benny förbi med TÅRTA! Är det inte underbart? Tro det eller ej men jag har inte tröttnat på tårta ännu! Det är fortfarande lika gott fastän jag sett tårtor varje dag i ett helt år.  TACK alla. Kommer sakna er massor!

Imorgon bär det iväg! Väskorna är nästan packade.. Snart..


 
Au-Revoir Chapmans Konditori

06.17

Sista dagen på jobbet. Kommer nog sakna mina stammisar...Men ryktet har spridit sig på Chapmans Torg. Igår kom det fram en kund som inte varit och handlat hos oss på jättelänge och sa: "Ska du resa iväg!? Ja, ryktet går på Chapmans Torg.. hörde några gamlingar sitta och prata om att flickan på konditoriet skulla resa till Paris.." WHAT?! Världen är bra liten. 
Snart bär det iväg!

fredag åker jag... Till Paris!! Packningen (eller snarare den fetstora rensningen) började för en vecka sedan och fortfarande ser mitt rum ut som på bilden, om inte värre. Men snart..snart..ska jag väskan vara packad!

Nervös.

 

 

Nu börjar packningen! Först är det dags att rensa bland alla kläder och prylar.. Jag har hållt på i flera dagar nu men det blir aldrig färdigt!    Nu är det i alla fall 3 dagar kvar tills jag åker, och det är...nervöst!

 

 


RSS 2.0