Pappa 35 år!!

GRATTIS PAPPA (JAG TROR DET ÄR 35 ÅR IDAG...DET HAR I ALLA FALL VARIT DET DE SENASTE 10 ÅREN!) PÅ FÖDELSEDAGEN!!! :)



Sommar, sommar och sol....eller helt tvärtom.

Morgonens överraskning! Blev dock lite sur när jag kom på att jag inte har så mycket andra skor än ett par supertunna Kawasaki att ta på mig. Aja, barnen var lyckliga i alla fall!





Och på åker favorit-myströjan från en second-handbutik i Örbyhus! Jag är glad!

Det börjar lukta...glögg?

Ahh, underbara lördag!!
Jag, Sofia, Cornelia, Colette, Amanda, Daniele och Agi åkte till Svenska Kyrkan vid Courcelles på deras årliga julmarknad! Alla började lite halvt skrika när vi kom in och fick se pepparkakor, glögg, lax, tunnbröd etc. Tänk vad bara 3 ynka månader kan göra. Vi gillar nog Sverige ganska starkt ändå! Tanterna som stod i kassan var klädda i söta jul/folkdräkter och kändes som änna riktiga tomtefruar! Mums!

Jag köpte mig ett pepparkakshus till barnen som "1:a adventspresent" och lite godis till mig själv...dyrt som bare den men vad gör man inte? :)



Glögg eller "Vin chaud" som det heter satt dödsskönt i kistan!




Cornelia in action!




Colette (Schweitz) var helt lyrisk över alla söta svenska julsaker. Hon älskade julmusten, och inte tala om glöggen!




Det blev en lång fika med julmustm glögg, bullar, pepparkakor och för min del - köttbullemacka!




Parisarna kan de där med julbelysning de med! Och ändå är det här bara en ganska liten gata. Ser fram emot Champs-Elysées och galleri La Fayette kanske nästa helg! Äntligen lite julkänsla...!

nu ska vi allt börja sätta fart på kroppen!

En underbar fredag kan jag ju meddela att jag hade! Jag och Amanda har bestämt oss för att gå och simma en gång i veckan och denna dag blev det till att upptäcka simbassängen i Saint-Germain-en-Laye! Lite udda omklädningsrum och ingen bastu (Skit!), men vi överlevde ändå och simmade HELA 1000 meter. 



Lite höst på vägen :)




Visst låter det hurtigt? Piscine Olympique...weih!




Och varför inte köpa sig en julgran när man väl är igång? Tydligen ska famlijen här pynta granen i början av december. Det kommer bli en Lååång jul!




Och självklart ska killen få all uppmärksamheten. Ingen Jenny i bild här inte! :)
(OBS! Denna dag föll den första snön. Kolla min halsduk! Mysigt!)

tack frost! Min dag är räddad (eller åtminstone min morgon...!)

Först var killen lite besviken när han såg ut och det inte snöade som de hade sagt men så fort vi kom ut...

"WOOOAAHHHHH!!! It´s snow on the ground! Look Jenny, loook!! Wooaahh!" (Okej, låt oss bara för en gångs skull låtsas att frost är och ser ut som snö...)

1 minut senare...
"Jenny! I am SOOOO happy!!"
"Why?"
"Because it´s snooow!!"

Han skuttade hela vägen till skolan och jag fick skutta efter i full fart.









Mitt träd är naket! Buuuurr...Och det börjar bli riktigt kallt också!



Nu ska jag och Amanda gå och testa simhallen här i Saint Germain en Laye. Muskler, here I come!!

stadie 2

Nu har jag kommit till detta stadie 2 som jag kallar det. Det är ganska jobbigt! Med mitt stadie 2 menas men att jag inte längre tydligt separerar de 3 språken jag pratar utan blandar dem hej vilt! Jag har hittat ord på franska som är lättare att använda än vissa ord på både engelska och svenska. Detta betyder att jag till exempel blandar in lite franska (och engelska såklart) här och där när jag pratar svenska med mina svenska kompisar, det betyder också att jag börjar mixa mer och mer franska med engelska när jag pratar med barnen vilket i och för sig är Väldigt Väldigt bra (förutom att det låter helt..fult). Efter jul ska jag allt ställa ett ultimatum...ingen pratar annat än franska med mig!

Ett exempel. Jag stör mig på att det inte finns någon ord som riktigt ersätter "en fait" eller "actually" på svenska. Okej, vi har ju faktiskt "faktiskt" men man kan ju inte använda det på samma sätt! Det blir störande eftersom alla fransmän säger en fait i varannan mening så man har liksom börjat vänja sig vid det!

Exempel 2. Ca va? Läget? Hur går det? Vad händer? Allmän artighetsfras, man kan säga det lite när som helst. Varför finns det inget ord i svenskan som ersätter ca va?

Nog med språkproblem, nu är det dags att ta tag i taxijobbet (köra barnen!).
Kram!

då vart det kallt ,

riktigt kallt! 1 grad står det i mobilen. Buuurrr!! Ska kanske inte klaga, för att jag vet att det är mycket ruggigare i Sverige! Har också hört något rykte om snö? Är detta sant? 2 decimeter sa aftonbladet.
Men jag måste ju säga att jag kan sakna snö lite...så det ska bli kul att komma hem! Däremot kommer jag nog få tillräckligt mycket med jul innan jag kommer hem eftersom de tydligen brukar sätta upp granen här i slutet av november/början av december! What!?

Här kommer lite höst.




Nu ska jag äta min andra frukost innan jag går till skolan och träffar Cornelia (vi ska hålla en redovisning om Sverige om någon vecka!). Tjingeling!

det finns då allt lite bra fransk musik...:)


efter en hel del ost...


...bar lördagkvällen ut i Paris med Amanda, Cornelia och Izabella! Efter att ha suttit i Izabellas lägenhet i några timmar (som har utsikt över eiffeltornet...!!) hamnade vi på Grand Boulevard och på O'Sullivan! En gratisklubb som är faktiskt helt grym! Kvällen blev en av de bästa sen jag kom hit i Paris! Tack tjejer!






Lite utsikt från balkongen!

då man inte fattar hur man gör när man hyr cyklar, blir det till att promenera...

Vi, jag och Amanda, höll på i cirka en halvtimma och försökte förstå hur man skulle hyra dom där himla cyklarna...jag betalade till och med för en också funkade det inte! Så, då blev det en powerwalk istället genom staden och genom bland annat de judiska kvarteren där det är superfint! Amandas mamma hade ritat ut på en karta vart hon tyckte att vi skulle gå...









En supergod sallad...





...visade det sig! haha.





Tjingeling!

när man måste sitta barnvakt en fredagkväll är det bara att packa schemat tills dess att man behöver vara hemma. Så vad hittade man på idag då?

Jo...10.30 träffades ett gäng au-pairer vid Musée Louvre för en liten (liten...den blev dubbelt så lång som den skulle) guidad tur! Bilden nedan är på mig och Amanda vid Point du Louvre (tror jag den heter...) Fattar inte hur vi lyckades hitta det rätta stället utan att leta.





Här är det lilla gänget och guiden som pratade om tavlorna på franska. Efter varje (nästan) tavla tittade jag och Amanda på varandra:
"Fattade du??"
"Nääee...inte jag heller. Eller, det var någon likhet mellan dessa två tavlorna, right? Eller jag har ingen aning..."






Eftersom jag sitter barnvakt nu ikväll, fredag, kunde jag inte med att åka hem när jag blev ensam kvarlämnad vid Les Halles av Amanda som skulle hem och passa barn. Själv fick jag ledigt fram tills dess att föräldrarna skulle åka kl 20.00. Jag satte mig därför på ett café med en Café Viennois", kaffe med grädde som är lika sött som spunnet socker, och min, Cornelias, älskade bok Boktjuven.

Senare träffade jag Sileymane vid Bastille för åter en kaffe och en härlig härlig fet chokladmuffin! Tydligen har jag blivit bättre på franska, så det är ju alltid något att hurra för, men...trots detta känner jag tunghäfte varannan mening. Men okej, det börjar gå på rätt väg då i alla fall kanske?

Så nu, efter Djungelboken med barnen och en svår stund att sedan försöka lägga dem, ska jag ta min thé och läsa boken igen.

Godnatt och ha en gooo fredagkväll alla partymänniskor där ute...kram!

Muntergök

För att muntra upp mig själv och förhoppningsvis en och en annan kotte där hemma, så kommer här ett videoklipp från Barrio Latino, där jag hänger varje söndag! Let the show begin...






....

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....................................

Children go MAD

Japp! Så sant som det är sagt. Barnen har varit helt galna den här veckan. Ända sedan föräldrarna åkte till Tyskland i lördags och mormor och morfar kom hit för att hjälpa mig med barnen har de flippat ut TOTALT! De har sprungit in i varandras rum och rivit ner typ allt (efter några rejäla bråk), de har skrikit värre än någonsin, de har inte velat äta upp sin mat, de har inte lyssnat...ska jag försätta? Som tur var hade jag mormor vid min sida, men ohalala...De har inte betett sig på detta vis sedan jag kom. Vad har ni härnäst att bjuda på mina små älskade barn?


Så känner jag mig ibland. Eller ganska ofta.


Har jag sagt att jag läser en bok? Den heter BOKTJUVEN av Markus Zusak och är en av de bästa böcker jag läst, fast jag bara kommit halvvägs. Jag tror denna boken kommer att slå längsta-bok-rekordet också med sina 585 sidor (jag vet, det är inte överdrivet mycket men jag läser inte överdrivet mycket böcker heller, men tanken är att jag ska börja!). Tack Cornelia för att jag fick låna den av dig!! Och tack Carro som gett den till Cornelia (i 19-årspresent! ups!) så hon kunde låna ut den till mig! Jag lovar att vara försiktig med den!


Det känns alltid lite skönt och lättande att ha någonting att se fram emot i dessa dagar av så kallade...hyffsat jobbiga barn. Imorgon är det dags för ZUMBA som jag missat 2 gånger, på fredagkväll är det La Pachanga, en salsaklubb i Paris, och sen väntar en förhoppningsvis härlig ledig lördag följt av salsasöndagen på Barrio Latino. Helg, här kommer jag!


Frisk=Paris

Äntligen har jag blivit frisk! Full fart igen! Franskaläxor, middag med Ellinoora i lördagskväll och salsa igår, självklart!



Det första som var tvunget att bli gjort var såklart all franska jag missat... Suck! Men Cornelia hjälpte mig så jag överlever! Det blev ett långt cafébesök :)




Tog en liten sväng in till Paris med Izabella och Amanda!




Tack och hej!

SJUK dag

Sjukt mkt "konstiga" grejer har hänt idag...(Förutom att jag och Cornelia satt och pluggade massa franska! Tack för hjälpen och en klapp på axeln för vår ambition!)

1. Jag skulle ta bussen hem, nummer 10. Nummer 10 går alltid förbi mig, och inte lägger jag märke till att det står något annat på den just idag (röd dag eftersom man skrev på versailleavtalet den 11 nov 1918...). Så visst, bussen åker en annan konstig väg, och jag tänker såklart att den säkert bara tar en liten omväg så jag sitter kvar! Näähh...det slutar med att jag åker till tjotaheiti och för första gången får jag riktig Användning av mig GPS i mobilen (hörde du pappa? Nu är du la änna stolt? ;) ). Det gick nämnligen ingen buss tillbaka vid detta laget...
Så hem bär det med mobilen i högsta hugg, i regn och blåst och en förkyld Jenny. Lyckligtvis var jag inte så mycket i tjotaheiti som jag trodde, men en ganska lång promenad blev det iaf!

2. Familjen skulle gå på bio. Bion började 16.20 och mamman sa att 16.05 kunde vi åka hemifrån med bilen upp till Saint Germain En Laye. Hade de bokat biljetter frågade jag, svar nej. Men 16.05 kunde vi åka, för då hade vi tid :P
Kön till bion var (eftersom det var riktigt ruskigt väder och alla var lediga) typ den längsta jag sett i mitt liv. Vi kom dit 16.15, stod i kö till 16.40, och när vi precis kom fram till kassan skreks det att biljetterna till vår film var sluuuuut. Härligt och välplanerat! Jag ska istället gå på bio med barnen på lördag, och då ska jag BOKA!:)

3. På vägen hem från att ha ätit middag med Amanda i Paris (som jag saknat, för det var två veckor sedan vi sågs senast! Mycket uppdateringar blev det!) så petade en tjej på mig på tunnelbanan och frågade om den bok jag läste var på svenska. Jo sa jag, hur vet du? Denna tjej, supertrevlig, hade varit utbytesstudent i Stockholm ett år och kunde lite svenska, fast vi höll oss till franskan. Hon tyckte det var offantligt kul att jag var svensk och ville gärna träffa mig igen. Jag fick ju rena chocken, har knappt lyckats prata med en enda fransk tjej sedan jag kom hit, och plötsligt hoppar det på mig en på tåget! Inte typiskt fransk...och jag älskar det! Så borde alla vara. Kanske kan skaffa mig en fransk tjejkompis till sist! Vi får väl se...

NU! Godnatt! :)











Till alla där ute!

‎"Practice doesn't make perfect. Perfect practice does"


en puss...

...till min bror och min kusin som är så SÖTA!


sjukling där

Ja då var det "äntligen" dags. Har egentligen bara gått och väntat på att det skulle bli min tur att bli sjuk. Alla har nämnligen varit sjuka utom jag och pappan (som i och för sig ska operera knät men ändå). Feber och en otrolig förkylning blev det denna gången. Ont i bihålorna har jag också...
Jag missar massa i skolan vilket inte alls är bra. Vi har tydligen lärt oss när man ska använda sig av ou och dont. Kanske vore värt att läsa på lite eftersom allt vi hittills lärt oss har varit jättebra!

Men nej det orkar jag inte, så iställlet...slänger jag nu upp mina två godispåsar på sängen, kurar ner mig i täcket, och tar fram en bok. (Jag har suttit vid facebook halva dagen...jag blir så trött på mig själv!). Det blir: Att läsa tankar - Henrik Fexeus.
LÄS DEN!

Här kommer en liten uppmuntran till bild:






bönder i Paris!


Gamlingarna tycker det är spännande att åka RER!



Man vill ju bara nypa dom i kinderna, så söta dom är! Eiffeltornet var häftigt kan jag lova...




Jag och Mammsi!


Uppe i Eiffeltornet.





GOD JUL?





Awh :)


mammapappabarn

Äntligen känner jag mig bättre från min sjukdom och ska äntligen få en heldag med familjen!! Även morbror + familj är här och vi ska besöka Eiffeltornet (såklart!), Sacre-Coeur kanske och Notre Dame. Mina kusiner är helt exalterade såklart...dom är 5 och 7. Det ska bli härligt! Så nu ska jag bara borsta tänderna så bär det ivääääg!

Kraaaaaaaaaaaaaam


Förkylningspiller

Är det inte lite väääl typiskt att bli superduperförkyld dagen innan familjen + kusiner kommer hit och ska hälsa på?
Det tycker jag, och därför, Endast därför, gick jag till ett pharmacie och köpte förkylningspiller (och nässpray). Kan ni fatta? FörkylninsPILLER? Haha. Man ska stoppa en i munnen (den ska liksom smäääälta mellan läppen och tänderna) en gång varje timma! (max 8 om dagen...). Vi får se om det fungerar. Hoppas!!

slapppedag

Idag var barnens sista lediga dag innan skolan börjar igen. Den store killen är sjuk och vi andra fick roa oss med lite allt möjigt...baka och spela monopol tex! :)




RSS 2.0