Salon du CHOCOLAT!


Ja tack, jag vill ganska gärna gå på VÄRLDENS största CHOKLADuställning!!


Känn på den duh!


Chokladen och dagens sällskap. Självklart fick man smaka överallt också. Jag trodde jag skulle spy efter 30 min.


Sen fick jag en liten chokladrengöring/handmassage. Spännande. Bara att låtsas intresserad.


Sjukaste. Choklad + roquefort (stark ost) i samma. Måste testas, men Skitäckligt rent ut sagt!




Mannen i mitten har världsrekord i att göra crepes. 1000 st på 50 minuter!! :O


Mums-mums!! J'adoooooore!!


Och mums-mumsen kunde man doppa i en chokladfontän kom vid på. Mums!


Åh... ingen marabou-apelsintryffel här inte!


Kanske skulle testa chokladkläder någon gång?


Eller köpa lite chokladfigurer att ha i rummet när man blir sugen?


Sist men inte minst...chokladTHÉ såklart! Nu orkar jag inte lägga ut mer bilder.
Tack Gud för choklad!











tillbaka till kiss och bajs

Hade verkligen sett fram emot en mysig kväll såhär när jag återvänt från Bretagne och barnen, men ALL min must gick ur mig efter att jag bytt lakan (för att katten kissat OCH bajsat i min säng medans jag vart borta) då katten efter FEM minuter (snälla kisse.. hur nödig är du egentligen??!) BAJSAT och KISSAT i min säng IGEN!! Denna gången var det inte bara örngottet som var nedäcklat utan även den tunna madrassen och underlakanet. HÄRLIGT!

Så nu orkar jag inte lägga ut alla fina bilder jag tagit utan det får bli imorn...nu ska jag ha en go natt utan typ sängkläder.

natti

"It´s not what you say, it´s How you say it"

































Lugg, lök och lite dans

Häärligt! I fredags åkte familjen iväg till Bretagne till mor-och farföräldrarna och jag blev lämnad Ensam i huset! Tråkigt! I fredagskväll åkte jag in och träffade Izabella och Cornelia i stan och i lördags tog jag och Amanda och Cornelia en sväng till Les Halles köpcenter. Cornelia fyndade som bara den! Senare på kvällen var det tänkt att jag och Amanda skulle träffa några fransmän i Paris, men på grund av den underbara strejken funkade det inte, så vi stannade hemma hos mig, färgade håret, gjorde middag och kollade på film. Mums :)



Hörde jag ordet Sötsaker? Varför kan vi aldrig låta bli?



Lite hårfärg!




Resultatet + lugg. Äntligen blev jag av med den där störande sneluggen!! Fast håret är långt dock vilket inte syns!



Vi vaknade sedan upp till ännu en salsasöndag på Barrio Latino och när klockan var 20.00, efter sex timmars salsa, var vi så mörbultade att vi var tvungna att åka hem. Amanda skulle barnvakta också...




Barrio Latino med smockat med folk!

"i don´t wanna die!"

Igår fick lillen (fyra år) jätteont i magen, så han la sig på golvet och kved, ville till sängen och allt sånt där...sen säger han (och upprepar även senare):

"Mammiiii! I want mammi...where is mammi?? I don´t wanna die!!"


Awh! Stackarn trodde att han skulle dö! Jag kan säga att det gick över så fort vi satte på en film senare...bästa medicinen!




Let's Zumbaaa...!

Okej, jag har testat Zumba i Sverige, och jag gillade det inte, men här! Wow! Till skillnad för att leka cowboys och hoppa runt och skrika (jag hade den upplevelsen i Sverige...) så blandar vi nu salsa, merengue, reggea, hiphop, flamenco och en hel del heta rörelser. Äntligen lite äkta Zumba! Läraren är förståss från sydamerika någonstans och hon är en riktig krutkvinna! Självklart är superduperleendet på under hela passet och varje torsdagmorgon är från och med nu räddad! Yes!




Sillybands...

Jag dör.

Jag står och lagade mat, ris och lax, då jag plötsligt hör värsta tjutet innifrån (hur stavas det egentligen) barnens rum. Jaha, tänker jag, de lugnar sig om 3 sekunder. Nej det gjorde det inte. Den stora killen skriker: "JENNY!!!"
Med trötta halvspringandes steg kommer jag in i barnens rum. Alla tre är i badrummet. Den största killen har precis hoppat ut ur duschen, tjejen har precis hoppat in i duschen, och den lille som också precis duschat är påväg in i duschen men kläderna på. Skrikandes. Jaha?!

Såklart trodde han att hans syster hade tagit hans sillyband (som dessa jobbiga armband kallas. De är gjorda av silikon och är formade som figurer när man tar av sig dom). Väldigt roligt...tycker dom...Men det är inte lika roligt när de faktiskt upptäcker att de är borta. Så in i duschen ville han eftersom han var säker på att systern hade stulit dom, och det var inte nådigt hur han skrek och grät. Gång på gång försökte jag få ut honom därifrån, brodern skulle förståss också hjälpa till, men aj så stark en liten unge kan vara!! Det fortsatte med att jag fick dra/bära ut honom och med all min kraft försöka stänga badrumsdörren (som inte har något lås...) och få honom att lugna ner sig. Gick det tro? NEJ! In skulle han igen, han slängde sig på golvet, rev ner alla sina leksaker, nöp mig i armen, sprattlade med benen, försökte komma in i badrummet igen...hjälp..

Efter mycket om och men, fler nerrivna leksaker, jag-hatar-dig-ord och en hel del skrik lugnade han till slut ned sig när systern förstod att det enda sättet att få honom lugn var att ge honom några av sina egna silly(SILLY)bands.

Efter middagen tappade han en tallrik i golvet. Många bitar. Han sa även förlåt till alla sina syskon och mig. Alltid nåt...

Jag säger bara det. Jag kommer vara HÄRDAD när jag kommer hem!




Så känns det. Förresten så är den gjord av bara godis.


Nu väntar Moulin Rouge. Godnatt!!


SM-GUUUULD!

Igår tog Benjamin och Maya (GDSK såklart!!) SM-GULD i latin där hemma i Sverige!! Stort GRATTIS till er!!

Grattis även till Dawid och Frida på 2:a plats och Mattias och Nathalie på 3:e plats! Woho!



veckoresumé

Jag har bara varit så trött denna veckan, helt sjukt! Eftersom jag bestämt mig för att vara hemma hela denna lördagkväll så har jag tid att ta igen lite :)



Hela veckan har det varit strejk i Paris. Tunnelbanorna har gått hur sällan som helst och alla har haft problem att ta sig in och ut ur Paris. Så segt..Jag var i Paris i fredagskväll runt 18-tiden och TRO mig, det var ett misstag! Det var värre än packad sill, det var...sjukt!! På tunnelbaneperrongen var det likadant. Jag bara satt och skratta för mig själv när jag satt där och väntade in en vän. Helt sjukt! På bilden ovan har precis ett tåg gått och killen har precis missat sitt tåg, stackarn! Det är alltid kul att se vilka som kommer med och inte. När dörrarna tjuter stängs de, och det finns alltid de som springer in i sista sekund! Jag såg en man häromdagen (det var SJUKT roligt) som sprang mot tåget som precis tjutit och han sprang rätt in i tåget (fast dörrarna var öppna..  men han var nämnligen minst 2 meter lång så han sprang liksom in i taket! Han glömde att ducka..) haha. Jag kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv. Människor gör verkligen allt för att hinna med. Hans glasögon hamnade på sne också men det gick bra, fast han hann inte med tåget dock...



Två lite trötta killar på tåget hem igårkväll. Det såg bara Så skönt ut!




Jag och tjejen unnar oss alltid någonting när vi väntar på den lille som spelar tennis i en timma. Denna veckan blev det varm choklad och "Lion". Mums.



Idag, lördag, har tjejen haft kalas med 15 tokiga kompisar. Jag rymde till Paris i några timmar och träffade Amanda och när jag kom hem väntade ett härligt kalasbord på mig! Pannkakor och nutella, SÅKLART!?



Amanda är det sant att du handlade på H&M igen? Haha..ett riktigt underbart köp dock. Faktiskt lite avundsjuk. Ett riktigt MYS-SET! Mumma...Själv är mitt största problem just nu (överdrift) min jobbiga lugg. Kanske blir det en hellugg så småningom vi får se. Bara få tummen ur att gå till frisören. Så svårt kan det väl inte vara...


Så. Nu ska jag ha en tråkig och mysig hemmakväll för mig själv. (Jag tror faktiskt att man måste "unna" sig att ha tråkigt ibland för att bara...uppskatta mer när det händer något roligt. Eller helt enkelt bara för att slappna av!) Jag börjar bli förlyld och tänkte att en film, thé och massa sömn borde göra susen. Vi får hoppas, för jag måste vara hyffsat frisk imorgon till salsan.

Hej så länge

Lite dans kanske?

Japp! Så fick det bli...tur var det att det var JAG som var en timma för tidig när jag skulle träffa dansläraren och ta en liten lektion. Jag blandade ihop dans och à och det blev istället för dans une heure (om en timma) à une heure (klockan ett). Inte lätt!

Vilket fall... det blev salsa, zouk och bachata och det var riktigt grymt. Funderar på att riktigt försöka komma igång med detta alltså. De böjda benen är det svåraste. När någonsin har jag dansat på ständigt väldigt böjda ben förr? But i like it...och bara Älskar musiken!

Så vad blir det ikväll om inte lite...salsa? Det blir till ett ställe som heter La Pachanga, eller nåt, och har öppet till 05.00. Det är gööööött. Nu ska jag klä mig!

Ciao


GPS:en och jag

Vi skulle försöka hitta den "superenkla" vägen till kompisen...
Jag: "I HATE this GPS!"
Tjejen: "It´s you who took the wrong way...the GPS tells you where to go."
Jag: "Yeah..but..but.."

1 timma senare när jag skulle hämta upp pojken

Jag: "Oh no...i took the wrong way, i thought i was smart to take a shortcut, but i didn´t"
Killen: "Where ARE we???"

Lite senare med gps:en...
Jag: "Oh yeah! I found the way!!"
Killen: "No Jenny..the GPS did..."

Aouich..

så raggar fransmän!

Det senaste jag var med om var nu imorse...Det var pappan till min unges kompis! Hjälp...Okej vi har pratat lite till och från skolan och våra barn är kompisar, så det är ju inte så konstigt? Idag gick vi en bit tillsammans efter att ha lämnat barnen samtidigt på skolan och vi pratade lite. Om vädret och sånt där, som egentligen är så himla intressant. Idag är det faktiskt KALLT ute! Tänka sig...men himlen är klar och det är sol så jag tycker bara det är så himla skönt...äntligen kanske jag kan börja använda min nyköpta vinterjacka!

Pappan i alla fall...när vi splittrades så sa vi såklart hejdå, bonne journée och allt det där artiga, och vi gick åt var sitt håll. 2 minuter senare kommer det en bil och stannar upp bredvid mig och i bilen sitter, vem, jo pappan. Portable? Hm, ja, jag har en mobiltelefon. Numero? Nej säger jag, jag vill inte ge ut mitt nummer, han nickar och ler, kör vidare, vänder lite längre fram och kör tillbaka hem igen. VA!? Jaja...okej, han är en mörk snygg pappa, men nej tack. Ett udda försök var det i alla fall!!

Nämen seriöst, jag börjar snart bli trött på killar (snart). Min släkting Emelie skrev på sin facebook att "jag saknar de blyga svenska killarna", och jag tänkte att nej, svenska killar är så himla tråkiga. Men Emelie, jag håller äntligen med dig! Eller rättare sagt, en blandning skulle vara perfekt!

Nu ska jag ta en dusch, kura mina torra ögon, vara tvungen att lyssna på tjejens musik hela dagen, och så småningom laga lunch åt 4 vilda barn.

Tudiloou

värkligen

Alla är sjuka. Man åker till doktorn typ hela tiden och alla äter antibiotika. Antar att jag snart också blir smittad, börjar förutom smultronvärken känna mig lite snuvig och trött. Härligt!

Helgen var inte att leka med. Var nog hemma i huset i max tre timmar och resten av tiden tillbringade jag i..hm..Paris? Yes. Det var ett grym uteställe (gratis=då är det grymt!) och jag var med ett grymt gäng tjejer! På söndagen efter (igår) åkte jag trots att jag kom hem kl 7 på morgonen, till salsan med Amanda! Succé och mycket kaffe!

Idag har jag varit hyffsat trött, tröttheten brukar komma sådär dagen efter, och imorgon strejkar Paris IGEN! Fransmän säger jag bara...Då måste jag skippa skolan och vara hemma med barnen för Andra gången på tre veckor och ingen kommer in eller ut ur Paris, käckt!! Kom igen, ge dom bara lite mer lön!

Nu ska jag sitta och chatta i en timma exakt och sen ska jag sova jättehårt.

Gokväll

le soleil brille, trillirrii!

Solen skiner OCH det har varit typ...minst 20 grader idag. Jag svettades i linne och jeans, fatta, Svettades!

Jo förresten så stod det i den franska tidningen för första gången om terroristgrejjerna och allt det där idag. Tydligen hade det funnits en misstänkt bomb på MIN linje häromdagen. Yeaah...



Såhär gick vi klädda från det fetstora varuhuset "le Printemps" till Champs-Elysées och även resten av dagen. Ganska härligt.




Jodå, hösten är allt här fastän det är så varmt.  Löven faller men Paris sover iinte.




Nyöppnade H&M på Champs-Elysées! Stod t.om. i aftonbladet om den! Jag skojar inte när jag säger att de hade minst 20 kassor öppna och Minst 50 pers som jobbade. Men grejen är att servicen i Frankrike suger så hårt så i Sverige hade det räckt med hälften, verkligen! Dom är så sjukt långsamma och oeffektiva, men jag antar att det är en charm i sig. Eller inte överhuvudtaget...



Det blir alltid Något sött när vi är tillsammans. Först två chokladbitar för 10 kr/st och sen en smoothie. OBS! Ser ni triumfbågen bakom Amanda?



Okej, en fråga. Jag la nämnligen i ganska mycket majs uppepå denna potatismos i förrgår och nu är alla borta. Är det möjligt att majsen liksom förmultnat? Fattar ingenting.. man ser liksom lite spår av majsen men inga MAJS! Och jag tror inte att någon har gått och tjallat...Debora, Förklaraa!!

Yummy yummy

Bästa kommentaren av lillkillen igår vid middagsbordet efter att ha stekt en grönsakswook (inte så svår sådan...en sån där fryst blandad som man bara steker i pannan en stund...):

"Mmmmm!! Your thing is YUMMY YUMMY!!"



lakrits & film eller salsa? Mys ikväll.

Nääää du!! Jag orkade faktiskt inte åka ikväll. Det regnade, skulle ta mig mer än EN timma att ta mig till salsan och den skulle sluta 22, så...Bestämde mig faktiskt för att stanna hemma, käka mina sista lakritsar och sätta på en film! Har inte bestämt mig än om det blir Australia eller Moulin Rouge. Tror det blir det första som jag faktiskt bara sett EN gång! Mumsfilibabbaa...jag ska lägga mig i min säng, under mina dubbla täcken (för det är svinvarmt i mitt rum... jag har ständigt på mitt extraelement på högsta värme) och käka mina lakritsar...

Ringde precis till morbror också som kommer hit i slutet av oktoner med mamma pappa och Johannes :D Ska bli riktigt roligt...då ska vi turista, och jag ska ta med morbror och hans fru till ett salsaställe. Yeah.

Ha en mysig kväll du! Puss

Jag har bara regn hos mig

Det regnar, det har blivit kallt (typ 13 grader men ändå...) och det är grått. Grått grått grått. Och jag blir trött, trött, trött. Men vad ska man göra? Jo man åker till salsa ikväll i Paris och går på sin första salsakurs ever. Det ska bli spännande. Dansskolan är ganska känd här vad jag fattar det som, och ganska dyr, men som tur är har jag fick jag en biljett till en gratisgång i söndags. Ska bli spännande! Förutom det så har familjen köpt ett HUS och vi flyttar innan nyår. Härligt, då får jag en egen studio!

Mer om salsan ikväll när jag kommer hem!

Tjingeling

En kul grej

Jag måste berätta en rolig sak. Häromdagen träffade jag en familjevän i Paris, en parisare alltså. Han är ganska kort, kanske en decimeter kortare än mig, och när vi gick från cafét gick vi förbi en gammal gubba med käpp. Jag dör av skratt över vad han sa:

"Hahaha...det är roligt! Du är så mycket kortare än henne! hahahaaa!!" också pekade han med käppen mot oss. Hjälp va jag ville skratta, men det kunde jag ju inte göra, hur kul var det för honom då? Fast han skrattade lite åt det ändå, men...Det var ju faktiskt sjukt kul men så gör man ju inte!


Skola idag! Har börjat plugga en hel del franska. Nu ska jag banne mig lära mig någonting här...
Köpte en croissant på vägen i Boulangeriet. Då känner man verkligen France.


Jaha...här har vi en..köttbit! En ganska fet sådan. Jag kollar på den och ba: "Jaha?! And then what?!". Det löste sig tillslut, och den blev riktigt god efter att ha legat i ugnen ett tag. Och RÖD såklart. Alla äter rött här. Gärna sådär superrött så det inte går att tugga. Katten fick resterna.



Nu är batteriet på datorn snart slut och jag orkar inte sätta i laddaren så jag måste skynda att spara. Godnatt!

The "Speedy au-pair"

Pappan tyckte sig igår hitta det perfekta smeknamnet till mig..

"Children..I have a nickname for Jenny...in Paris she is "the salsagirl", but here in our family she´s the "Speedy au-pair"."

Detta var precis innan jag skulle ge mig in till Paris kl 10 på morgonen igår, lördag. De menar att jag flänger fram och tillbaka, till salsa, till Paris, till St Germain, till kompisar...osvosv. Haha!

Den andra kommenteraen jag fick av pappan precis var:

"I like Jenny. She has very good appetite!"

Hur ska man tolka det? Haha. Antar att det är bra sålänge jag inte gåt upp tio kilo i vikt, eller?

Nu ska jag i alla fall till salsan än en gång! Härligt, det behöver jag. Efter att ha ätit upp BÅDA godispåsarna som mamma och pappa skickade behöver jag lite träning...

Kareoke & Fudge

Var det evigheter sedan jag skrev nu? Tror nog det..krävs en snabb uppdatering för jag är grymt trött och vill sova NU! Va? Tänker du... det är ju fredag och klockan är inte ens 22? Jomen jag har varit barnvakt hela kvällen och inatt sov jag fyra timmar. Vi hittade (jag och Kayleight från klassen) en kareokebar i vår lilla ort tillsammans med några killar som raggade upp oss på en restaurant. Så varför inte hänga med och sjunga lite "Gimmie gimmie gimmie "till klockan 3? Men jag var faktiskt värd det, för nu ska jag sitta barnvakt två kvällar i rad, och en av kvällarna är tydligen den årliga kvällen/natten i Paris då alla ställen har öppet HELA natten lång. Vilken tajming!

Idag träffade jag Amanda vid Auber och vi gick en sväng till La Fayette. Nej, vi köpte ingenting utan sprang en stund senare ut med svansen mellan benen till en NÅGOT billigare butik: H&M! Härligt att man kommer till Paris och handlar på H&M liksom...Amanda hittade några riktigt snygga grejer och jag hittade Äntligen en jacka när vi sedan gick till MANGO. Höst och vinter, jag är redo! (Jag har hört att det ska bli en riktigt kall vinter i Sverige? Stämmer det? Have fun!!)




Utanför operan vid Auber!:)



Amanda är så himla rolig...Precis som jag så Älskar hon sötsaker, det går liksom inte att låta bli. Jag trodde inte att man kunde bli värre än jag, och då hittade jag Amanda. Det var sjukt kul när vi idag tex gick förbi ett Boulangerie (bageri..) som man visserligen ser överallt men ändå...Det första Amanda gör när hon ser stället är att stanna, titta in, sucka och se riktigt riktigt besviken ut: "Näääeeeeee...måste det finnas såna här överallt?"

Det slutade med att vi köpte var sin fudge på ett coolt ställe. För en sån där på bilden betalade vi..13 kr! Men vad gör man inte för lite gottgott...?

Sängen kallar! Godnatt! :)



RSS 2.0