Idag har jag...

- Kört sex vändor med bilen för att lämna barnen till aktiviteter
- Mått riktigt bra
- Skrikit åt barnen
- Pluggat lite franskaglosor
- Gjort min franskaläxa
- Lagat kyckling, couscous, omelett och massa sallad
- Blivit tillåten att duscha den lille för första gången
- Fått massa pussar över hela ansiktet
- Haft ett Riktigt serious talk med alla barnen
- Sagt till barnen så högt i trappuppgången att den inneboende i huset öppnade och undrade vad det var frågan om
- Ätit massa lakrits
- Lyssnat på massa ABBA




Nu ska jag äta upp mitt svenska godis så jag slipper se den dumma påsen mer. Den bara ligger där och skriker att jag ska äta hela hela tiden!


Bonne soirée

Kiss i sängen och ha det bra

Jag har börjat ta gitarrlektioner! 5 gånger i veckan! Nej, det var skämt..jag är bara en bäråsna åt barnen. Gå med gitarren och danskläderna till de största barnen direkt efter skolan och sedan ta med deras 5-kilos väskor hem igen. Därefter ska den minsta hem från dagis som idag gjort både a&b (motsatsen till m&m i guess...)i byxan.
Gött moos!



Idag var det även andra dagen i skolan. Alla 120 tjejer som tar franskakurser där blev visade runt på La Clef som stället heter. De har dans, musik, konserter, teater, sång, gym, yoga osv...men tro det eller ej så var nästan Allt (i alla fall allt jag ville gå på= kuduro, salsa, afrikansk dans och hiphop) fullt så jag blev hyffsat sur eftersom de precis gjort reklam för alla underbara kurser, med 80% rabbar för oss, de har under hösten. Menmen.. det blir att åka in till Paris och dansa salsa tre gånger i veckan istället! Ganska dyrt dock...

Märkte precis att katten kissat i min säng för TREDJE gången så jag måste bädda om. Jag älskar denna katten!

Från oss alla, till er alla, en Riktigt God Kväll!

Uppläxning x 2

Barrio Latino på söndagar, det säger jag bara (det dansas salsa, zouk, merengue, mambo, cha-cha, bachata...). Jag har varit där sen jag kom hit och jag kommer gå dit tills jag åker hem. Vilket ställe! Blir förundrad varje gång över den höga standarden på dansarna. Riktigt illa duktiga är dom.

Varje gång jag går dit får jag mig en rejä uppläxning: lär mig minst 100 nya steg och en ny stil. Salsa består inte bara av kubansk och linje har jag lärt mig, det finns portugisisk också! Något mer ni har att bjuda på? Det är också väldigt kul att Alla kan dansa cha-cha: det är absolut inte som den cha-cha man tävlar i, utan mer social och på böjda ben. Jag får lite ryck men det kan väl vara mysigt.

Alla killar dansar väldigt olika och det gör det hela så väldigt roligt: varje gång man dansar med en ny kille tar det typ en halv dans innan man fattar hur just Han dansar. Blev uppbjuden av en liten kines i 25-års åldern igår och snacka om duracellkanin! Det gick undan må ni tro!! Under halva tiden visste jag knappt vart jag befann mig. (Uppläxning 1)






Uppläxning 2 kom när jag skulle gå hem. När jag satt och bytte skor kom en kille fram till mig och började prata om massa dans och det visade sig att han var tiodansare, så vi hade mycket att prata om! Han dansade även massa andra konstiga danser som jag aldrig någonsin hört talas om och hans haka flög ner till magen när jag sa att jag aldrig hört talas om dem. Ups! Han berättade om massa ställen jag måste åka och dansa på och att jag bör hänga med han och hans danskompisar till alla dansfestivaler de brukar åker på i Frankrike, Polen etc.

Uppläxningen kom i vilket inte förrän en till salsaman kom och pratade med oss och jag sa att jag var trött eftersom jag varit ute natten innan. Innan jag sagt att jag faktiskt åkt halva vägen själv i tunnelbanan kl 5 på morgonen säger de till mig "du åker väl inte tunnelbana själv på natten? Gör aaaaldrig det! Och ta inte taxi, var väldigt noga med att inte ta taxi själv på natten vart du än ska. Åk alltid tillsammans med en kompis och absolut inte så som du ser ut nu (jag hade strumpbyxor och klänning) för det gör galningar galna. Ta alltid med dig joggingbyxor i väskan så du inte ser sexig ut och se till att lära känna någon som du litar på i Paris som du kan sova över hos om du är ute på helgerna. Åk absolut inte hem själv, du måste vara försktigt! Faire attention, attention..". Sedan berättade dom för mig om saker som hänt i Paris, tex med den svenska tjejen för några år sedan som blev mördad när hon hoppat in i en taxi själv. Jag blev inte Alls uppskrämd. Nejnej. Fast de sa också att det inte var för att skrämma upp mig, utan för att jag skulle vara försiktig och vara uppmärksam och medveten om riskerna. Så nu är det nog bara att sova hos Izabella varje helg (nej Izabella, jag lovar jag ska inte inkräkta på dig för mkt..hehe), men det är bra att du finns ifall ifall :)


Duplex

Det blev visst en väldigt lång lördag!

Det började med att jag mötte upp en gammal vän till min pappa och hennes barn för att ta en lunch och prata lite. De bjöd mig på en Gigantisk sushi som smakade underbart.

Jag åkte sedan in till stan, ombytt och klar för kvällen, för att möta upp Cissi (t.h) och vi tog en liten shoppingrunda i Printemps som ligger vid Auber och åkte sedan vidare till La Fayette vid Montparnasse! Härlig sväng med lite chokladcroissanter på vägen. Därefter smackade vi oss lite pizza vid Saint-Michel innan de andra tjejerna mötte upp oss för att tillbringa en utekväll med oss. Härligthärligt!



Julle och Cissi!



Amanda et moi!



Mathilda & Julli!



Amanda and Anna!



Och sist men inte minst...tre äkta fransmän som vi bestämt dejt med; Tom, Matthew och Kevin.


Stället vi gick till heter Duplex och ligger vid triumfbågen. Ett riktigt häftigt ställe under jord som stänger kl 07.00 :O. Det slutade med att vi stannade till kl. 05.00 och tog första tunnelbanan hem. På vägen hem råkade jag ringa mamman i familjen när jag skulle ringa Cissi och hon blev lite orolig. Barnflickan ringer kl 06.00 en söndagmorgon efter att ha varit ute i Paris. Aouch.

Fem timmars sömn inatt och snart drar jag till salsan! Kan ju inte banga nu, har ju sett fram emot detta hela veckan.

Ciao.

Lördaa

Vet inte om jag har tråkgt eller om jag bara har mycket insperation (antaligen det senare eftersom jag vet att jag inte har tråkigt, bara lite tid över) men nu skriver jag igen :)

Snart kommer en vän till pappa hit och hämtar mig och vi ska äta lunch. Trevligt! Hon verkar som en riktigt härlig kvinna så jag ser fram emot det.

Jag hör talas om Sverige i radion idag igen. Bombhot på ett flygplan...ojojoj. Det kanske har med SD och göra? Hela världen vill protestera.

Senare idag ska jag träffa au-pairtjejerna och vi ska senare ikväll träffa ett gäng fransmän. Spännande!

Jag älskar min bror också. Han är bra.



Bonne journée!

Men fredag är ändå den dag som känns BÄST!

Okej, lite överdrift kanske, men fredagar är bra, förutom att jag faktiskt inte orkar göra någonting ikväll så jag sitter och hökar framför datorn istället för att göra något vettigt. Men jag behöver lite vila, inbillar jag mig, eftersom jag  som vanligt har en tokplanerad helg framför mig!

Här kommer lite bilder från dagen!



Varför tänker du. Orka lägga upp en bild på vad man äter. Men visst är bloggar till för det? Att lägga ut onödiga saker man gör om dagarna som folk bara tycker är sååå roligt att läsa om! Att läsa om andras liv är nog det mest intressanta man kan göra tror jag. Nää, anledningen är faktiskt att ringen jag har på mig, tappade jag ner i en brunn :( Det är inte sånt som händer, eller? Mamma har GJORT denna ringen. Vila i frid.



Var med Amanda i Maison Lafitte idag och vi blev förföljda av en vakt på supermarché. Antaligen för att vi stod och luktade på schampoo o typ en kvart. Jaja.. här på bilden är i alla fall halva avdelningen med kakor. Fransmän är galna.




Och efter en veckas toppenväder tyckte någon att det var dags för lite (mycket) regn och åska. Mamma och pappa ni måste ta med mitt paraply när ni kommer hit!

Tjingeling & Godnatt & Bisous

Onsdagar i Frankrike - puh

Alla barn i Frankrike (tror jag) är lediga på onsdagar. Mina är det i alla fall! De går till 16.30 varje dag och då tjänar de in en dag. Jag tror det är så i alla fall! Onsdagarna är då till för att kunna utöva aktiviteter. Så här ser en vanlig onsdag ut för mig från och med nu:

12.30 - skjutsa två av barnen till teater respektive tennis.
14.00 - åka hem igen för att skjutsa den äldste och hans kompis till rugby.
14.30 - åka direkt tillbaka för att hämta upp de minsta för att köra den yngste till tennis som börjar klockan...15.00. Därefter ska jag vänta vid tennisen en timma med den yngsta tjejen och därefter köra hem.

Taxi Jenny till er tjänst!

Inskrivning och cash

Godmorgon!

Idag har jag varit på skolan där jag ska ta mina franskalektioner och gjort ett muntligt franskatest. Jag hamnade i grupp två, säger mig inte så mycket, och första lektionen börjar på måndag (Sent hah!?). När jag gick till disken och skulle betala, tro inte att de Inte tar kort? Jaha..då var det bara att gå till närmaste bankomat och ta ut ett antal hundra euro. Kul att gå med så mycket pengar i plånboken. not. I vilket fall är detta första gången jag faktiskt ser fram emot att börja skolan. Yeeah!

Nu ska jag åka till Maison Lafitte och hälsa på Amanda! Puss och hej.

Jag älskar mina PÄRON!

Päron, parenteser, parents--> föräldrar alltså! Tror det var min underbara Clara W som lärde mig detta en gång i tiden.

Jag älskar mina päron i alla fall. Idag kom ett paket, som jag trodde var endast två böcker jag bett dem skicka, som var hur stort som helst. Jaha? Tro inte att i paketet tar jag ut två godispåsar med SVENSKT GODIS (mest lakrits såklart..och gissa vilken tur? Ungarna här gillar inte saltlakrits då de vill inte smaka! haha!), kaviar, och en tidning om hur man hittar sitt inre jag och följer sina drömmar + en avslappningsskiva med mental träning.Tänk att ni läser mina tankar, den kom faktiskt precis i rättan tid. De två senaste dagarna har varit...puuuh...

Tjejen sa efter jag öppnat paketet och såg allt godis: "Ooooj...jag gillar dina föräldrar!! Dom verkar snälla..".








TACK!!


Vi gillar olika


















Så gör fransmännen

Tvätt

De slänger allt vitt i en tvätt och resten i en tvätt. Ingen sortering här inte! Därefter häver de i obegränsat mycket tvättmedel och även ett medel som gör att allt blir babymjukt och luktar hur mycket helst! Man kan liksom lukta om någon har nytvättade kläder från 5 meters avstånd!

Strykning

De stryker allt, och då menar jag Allt! De stryker TROSOR och STRUMPOR! Det är så konstigt. Så ibland när mamman tvättar får jag en fin liten hög med ihopvikta, strukna trosor och strumpor. Det roligaste är när jag liksom ska stryka den minsta killens strumpor, han är ju bara 4 år! Pyttepyttesmå strumpor! 

Nu ska jag slänga den nytvättade tvätten i torktumlaren (allt allt allt hamnar där) och det finns ingenting som heter tvättställning. Tjingeling :)

Nej det är inte sant.

En fågel viskade i mitt öra att det finns en lista i Borås som några gjort i kommunen som har gett förslag på vad som bör förbjudas i staden, och afrikansk dans står som ett. Men säg att ni skojar med mig. Ni kan dra åt pipsvängen alla sverigedemokrater! Är ni här på min sida så SJAAAS!

(Men man bör väl respektera andras åsikter inte sant? Men Sorry, i can't..)

De pratar t.o.m om skandalen i fransk radio...

...och idag klär vi oss i svart.





Non, je ne comprend pas...

...har jag sagt ungefär...ett tiotal-dussingånger idag. Träffade en kille från salsan, Sidi, idag i stan och det blev massa franska eftersom han inte pratar något annat än just....franska! Voila, très bien pour moi! I flera timmar pratade jag franska, försökte, och han fick upprepa vad han sa typ 3 gånger hela tiden. Men yeah, det går framåt!!

Ikväll har det varit 7 ungar här i huset. Full rulle, kanelbulle! Skrikande, gapandes, springandes, skrattandes och...helt underbara. Alla 7 ville pussa mig godnatt (dom pussas hela tiden i Frankrike, kinderna och nacken är favoritställena) innan jag drog in till Saint-Germain-En-Laye för att möte upp Izabella och Cecilia! Vi drog och åt sushi och drack Cassis (vin med smak typ). Supergött!





Godnatt

Fetskön fredag

Detta behövde jag. Föräldarna gav mig sovmorgon och när jag väl vaknade sa pappan att jag kunde vara ledig fram tills kvällen då jag skulle sitta (vilket jag gör just nu...) barnvakt. Efter några timmar av dator, promenad och lunch tog jag mig upp till slottparken och la mig på gräsmattan. Skrev i boken Amanda gav mig innan jag åkte och läste lite i grammatikboken Pappa gav mig (tack pappa! Jag använder den faktiskt!). Det var fint väder - 18 grader och solsken. Blev extra skadeglad efter jag intallerat in Göteborgsvädret i mobilen och såg att det var 15 grader och regn!

Märkte sedan att det var typ 4 timmar kvar innan jag behövde vara hemma igen, så jag drog in till stan (ja, typ 5 minuters gångavstånd) och satte mig på ett café. När killen i kassan frågade om jag ville sitta där och äta fattade jag ingenting så den andra sa "here?", det var nog det enda hon kunde på engelska, "Yeeeeees" sa jag och alla flinade. Toppen!

Ni måste läsa Mia Skäringers nya bok. Jag skrattar ihjäl mig! Precis min humor. TACK Clara, Matilda, Johannes och Benny för denna underbara present! Kom väl till nytta!

Nu ska jag kolla på Lost in Translation på franska. Jag är barnvakt. Godnatt!



Kommentera tack!

Okej...Är det bara jag som är blind eller syns texten (under kategorier och arkiv) väldigt daligt? Gillade ju färgen men det är ju rätt onödigt om det inte syns...Kommentera tack! Förresten sa har jag skapat lite kategorier som ni kanske ser! Yeah.
Bisous

Tips

1. Hur får man en unge som längtar efter mamma och fryser när han måste till dagis att ta alla sina steg till skolan?

- Jo. Du leker att du är en Kung Fu, öppnar låset med ett "tjiiiiHAA!" och ber henne/honom att skutta ut som en riktig Kung Fu. Sedan är det bara att försöka få ungen glad genom att berätta knasiga historier, om tex. tigrar, och sen är det förhoppningsvis bara att lyssna på resten av historien om där finns tillräckligt med fantasi.

2. Vad gör man när ett barn säger att han/hon är mätt och det antaligen är ljug?

- Om du inte lyckas med varken att mata honom eller tvinga honom så sorry. Det finns inget att göra. Har han bestämt sig så har han bestämt sig. Bli inte förvånad om efterrätten faktiskt slinker ner någon minut senare...

3. Hur bär man sig åt när ett barn letar efter den söta lilla katten och vägrar sluta när han egentligen bör (och har blivit tillsagd 10 ggr) att ta sin dusch?

- Enkelt! Säg att katten är i duschen så springer han/hon dit!

Mammig? Jepp.


Idag har jag skjutsat alla tre till olika aktiviteter. Det var ett under att jag faktiskt hittade vägen! Eller rättare sagt...jag, tjejen OCH GPS:en hittade vägen. Fram och tillbaka, lämna, hämta, krama, peppa, tvinga på säkerhetsbältet osv..osv..Jag känner mig så mammig så det är inte klokt. "Säkerhetsbältet på, ta undan disken, sluta bråka, sitt ner vid matbordet, ingen tv förrän ni har ätit upp eran mat"...haha! Nu fattar jag hur du hade det med oss mamma!

Jag provade också på att köra bil i rusningstrafiken imorse. Jag säger bara det: Jag älskar Paris men de kör som TOKAR!

Hem igen, baka en megachokladkaka! De bakar lite konstigt här...Jag vill ju ha chokladkakan sådär kompakt och gärna lite kletig, men de slänger i 7 ÄGG I EN SATS och vispar äggvitan megahårt så kakan blir alldeles för fluffig för min smak. Eller självklart är den god...allt som är sött och smakar choklad é la gött??

Jag har bestämt mig för att lägga mig innan 23 idag. Vi får se hur det går. Men jag tror jag behöver det för imorgon ska jag till Louvren, träffa en tyska och ta bilder åt David :)

Godnatt!!




Jag är så sjukt trött


Det tar änna på krafterna det här. Det är ju inte så jobbigt med barnen, bara lite irritationsmoment varje dag, utan just det att jag gör saker stup i kvarten. Hm, och jag som tänkte komma hit och finna någon slags ro...:P





Idag var jag i alla fall på en caféträff med ett gäng andra au-pairer. De svenska har jag ju träffat sedan innan men inte alla dem från Tyskland, Schwiez, USA, Finland och Österrike. Tydligen är vi 100 au-pairer totalt som åkt med STS i höst!





Efter träffen blev det en välbehövd powernap. Jag är väldigt väldigt trött och har varit det sedan helgen. Konstigt! När jag väl gick och hämtade den lille 16.30 gick hans lille kompis med. Han var så söt då han stannade upp och plockade en blomma och gav den till mig!! Yes, dagen är räddad! Jag frågade om jag var söt när jag satte den bakom örat, och han nickade generat. Aawwh!





Koncentrationsförmågan var inte på topp för någon av ungarna denna eftermiddag, och då var det såklart extra lätt att underhålla sig med andra roliga saker. Typ som en sån där sovgrej som barnen hittade i mitt rum. Tror det tillhör den förra au-pairen.




"You have to put this on your blog!!!"

Två små gräddnosar skulle jag vilja säga! :)





Det tog ett tag för mig att fatta att jag faktiskt skulle lägga i plastpåsarna i det kokande vattnet. Gör man så hemma? Aldrig sett...Väldigt simpelt och smakade helt okej. För första dagen lagade jag potatis! Äntligen lite svensk husmanskost!


Imorgon är barnen lediga, såväl som alla andra onsdagar, och jag ska leka taxichaufför då alla tre barnen har flera aktiviter runt om i stan. Snäppet värre än vad pappa har lekt i alla dessa år för mig och Johannes. Mest för mig. Nu får jag allt tillbaka!

Godnatt!

Picknick, plackskor, plutgång, palsa.

Vilken helg va?? Ska ta det lite kort, för jag är sjukt trött och måste läsa partiprogram för jag måste rösta imorgon. Bråttom?

Igår, lördag, träffades vi ett gäng au-pairer i parken vid eiffeltornet och hade värsta pick-nicken. Hur mysigt som helst. Det kanske är lite turistigt att fika vid eiffeltornet men, en gång är ingen gång, en = 0? lalalaa...





Här har vi gänget. Mysigt eller vad?





Varje kväll har tornet en ljudshow en gång i timmen. Och tänk...här satt vi fortfarande i linnen och shorts! Sverige, jag saknar dig inte!!





Senare blev det utgång på Champs-Elysées! (Amanda...en punkt avprickad!!). Det var en hejdundrans nattklubb vi kom till som kostade 20 euro, hade 3 feta dansgolv och mycket fransmän. Svenska killar...känn er rostade!

Det blev en spännande färd hem då jag Izabella, Amanda och Alina gick från Champs-Elysées (jag och Amanda barfota) till Eiffeltornet där Izabella bor. Vi knödde ihop oss 4 st i den lilla ettan på två madrasser, knappt 90 cm. Väldigt spännande! Ännu mer spännande blev det när vi vaknade kl 9 morgon därpå av trummor, sång och skrik från parken som höll på i timtal! Härligt...

Barrio Latino väntade sedan oss alla: salsakurs kl 14 för nybörjare och medel och fridans. Jag pratade massa franska med en kille, det var svårt och han missförstod mig massa gånger och skrattade högt. Men vad ska man göra? Ett gott skratt förlänger livet inte sant? :)

Nu ska jag sova så att jag kommer upp imorgon bitti för att orka läsa partiprogram, för imorgon är sista dagen för mig att rösa om jag vill. Och självklart ska man rösta, jag hoppas alla ni där hemma också gör det!


Bisous!!

En fredag som heta duga!

Vilken härlig dag va...

Äntligen fick jag tillräckligt mycket vett i skallen för att ta en morgonpromenad i det underbara vädret! Jag gick upp till Saint-Germain-en-laye (laye är tydligen vildsvinets fru, honan alltså. Fråga mig inte varför man döpt ett samhälle efter ett vildsvin...) för att möta upp Izabella och visa henne vägen till au-pairträffen! När jag lämnat av henne träffade jag Amanda för en liten shoppingrunda. Vi köpte ingenting men provade allt för mycket dyra grejer som vi ville ha. "Man borde ju unna sig lite nu när man väl är i Paris!" Eller?

Efter att ha kört två tvättar var det dags för strykning. Jag fick sällskap av flickan som älskar att göra sina läxor i mitt rum med Lady Gaga på högsta volym. Jajamensan, jag är inte alls trött på pokerface och Alejandro??



1. De älskar min mobil.
2. Jag har fått mitt första strykjärns-brännmärke.


Senare mötte jag upp Izabella i stan och vi fastande vid fontänen vid Saint-Michel där det dygnet är massa uppträdanden. Denna kväll dans! Härligt. Här stannade vi tills Izabellas nya bekanta, två amerikanskor, en finne och en svensk, dök upp och drog med oss till en bro...




Jag älskar Paris. Det är så charmigt! Mitt i stan, mellan Notre-Dame och Eiffeltornet och i höjd med Louvren var denna bro fullproppad med ungdomar! Trummor, gitarrer, vin, prat, musik...Det var helt fantastiskt. Så varför inte bara slå dig ner och bjuda in lite fransmän och italienare? Så blev det och det var väldigt trevligt. Polise kom vid 11 och körde bort alla, men då var det bara att gå ner en trappa till vattnet och sätta sig där. En stjärnklar och varm kväll.


Nu ska jag berätta och låsen. På stänglet från bron ner till vattnet är det fullproppad med lås. Jag och Izabella har funderat länge på vad detta är. vi frågade några fransmän och det är tydligen så att kärlekspar går dit, "låser fast" sin kärlek och slänger nyckeln i Sehn, floden. Tydligen var polisen tyvärr och klippte loss alla lås för en månad sedan, men nu är stängslet fullt av lås igen redan. Väldigt charmigt. Hit ska jag gå någon gång i framtiden, det är givet!


Nu ska jag in till Paris och shoppa är tanken. Sedan ikväll bär det av till ett salsaställe förhoppningsvis. Jag har nästan övertalat alla andra att följa med. Vi får se vad som händer...

Bisous!



maassa au-pairer!

Nu var det allt lite längesen jag skrev så kände att det var dags...

Idag hade jag en dejt. Med 8 svenska au-pairer! :) Vi träffades vid Notre-Dame, köpte något att äta och sen satte vi oss i en park och åt:) Det blev min första franska sushi: lite torr men funkade! Det visade sig också att det blir  utgång imorgon och alla fick panik eftersom det ryktas om att man inte kommer in på klubbarna utan klackskor. "Vi måste gå och shopppaaaa!!!"


Här har vi alla tjejerna! Och William såklart! Honom får vi inte glömma. Coolt med en kille som au-pair!





Sen så glömde jag ju visa mina fetsnygga tofflor jag köpte häromdagen. Okej, snygga kanske var att ta i, men fetsköna i alla fall! Mitt hjärta är lättat, jag slipper gå med mina ytterskor inne hela dagarna...


klackskor

En liten snabbis innan jag hämtar barnen från skolan...

Man kommer inte in på klubbar/barer i Paris utan klackskor. Dom släpper liksom inte in en!? Wohooo!

Gah

Okej, första morgonen jag fick ta den lille till skolan. Innan har pappan gjort det för han har varit hemma. Jag kan säga såhär...jag darrade i armarna när jag kom hem för jag var tvungen att bära honom Heeeela vägen till skolan för att han vägrade att gå! Det var ett riktigt kaos här hemma innan vi kom iväg...vi fick så bråttom så jag fick nästan springa med honom i mina armar. Grät och skrek...

Igår blev jag arg på allihopa då de inte lyssnade. Jag sa att nej det blir inte alls något tv-spelande eller check av mejl då dom inte lyssnar och bara är högljydda och springer runt. Då ställde sig tjejen rakt upp och ner och såg ledsen ut: "Jenny...:( I don´t like when you´re not in good mood...". Sötnos. Det slutade med en kram och hon lovade att hon skulle skärpa sig till nästa gång. Hon fick kolle sin mejl till slut.

Igårkväll hade vår nya kattunge kissat i min säng. Underbart! Märkte det när jag skulle lägga mig kl tolv och föräldrarna hade lagt sig och jag ville inte väcka dom. Det blev att sova utan lakan, bara ett täcke jag hittade i garderoben. Vilket häärligt dygn!

Nu ska jag in till stan, försöka hitta ett par innetofflor, en höstjacka (ja, tro det eller ej, det börjar bli kyligt även här...) och lite papper och pennor.

puss och hej!

och jag som trodde jag kunde dansa salsa...lite åtminstone?

Vänner...salsagöteborg...dansare...jag har kommit till salsahimlen! Det är rena paradiset! Och detta efter att ha varit ute 1½ timma på en bar en söndagkväll.



Barrio Latino heter tydligen ett av de största salsaställena, om inte det största, i Paris. Det ligger vid Bastille, ca 45 minuter hemifrån mig. Tydligen har de salsa alla söndagar från kl 14-19.30! Det ni! Workshops först, och sen fridans. Du skojar med mig...

Jag fick tipset av en fransyska som Philippe Joachim där hemma i Göteborg känner, men kollade upp stället alldeles för sent på eftermiddagen. Men när jag väl hittade det blev jag så fruktansvärt sugen att jag slängde på mig lite kläder och sprang till bussen. Det stänger ju om 2 timmar!!

När jag väl kom fram till stället, som jag fick leta efter ett tag, fick jag värsta chocken, tittade in i farten och bara gick förbi. Fega Jenny! Utanför stod ett tjugotal salsamänniskor: heta, snygga, svettiga och uppklädda sådana. Hjälp! Jag bestämmer mig för att sätta mig på en bänk lite längre bort och spana in stället. Men nu kan jag ju inte gå tillbaka? Dom såg ju mig precis gå förbi..hur löjlig tror dom att jag är? Jag väntar en stund.. ska jag verkligen gå in? Jo Jenny, du måste. Sluta vara så töntig. Det är bara att göra det, break the ice. Om du inte gör det nu kommer du inte göra det nästa gång heller. Okejokej, folket som stod där förut har gått in, och det har börjat samlas nya. Okej, Just Do It! 7 euro senare står jag med smilgroparna vid öronen och blir uppbjuden av en man med stukad hand. Han var duktig. Verkligen duktig. Han lärde mig litegrann, synd att jag varken fattade eller hörde vad han sa. Jean-Philippe hette han.


Japp, här har vi dansgolvet! Ta bort soffan bara...


Mina ögon fäster sig sedan vid ett EXTREMT duktigt par. Killen var helt sjukt bra, och jag beundrar dom länge. Tro inte att han bjuder upp mig sen? Jo! Ajdå Jenny...fake it and you will make it? Jajamensan, efter 1 minut fastnar hans armband i min hårklämma så där står vi i ½ minut och försöker få loss honom. Bra gjort.

Det var en grym kväll i alla fall, och hädanefter kommer nog inte familjen se en skymt av mig på söndagar.
Lets Dance!

"Men du kan ju inte göra hela Paris på samma dag...eller?"

Det var alldeles för sent att skriva igårkväll, så nu kommer en liten sammanfattning av gårdagen, lördag!

Kl 10 träffade jag Izabella, en annan svensk au-pair, under eiffeltornet och vi gick för att ta oss en frukost! Vi hamnade på ett mysigt litet ställe mellan eiffeltornet och les Invalides och kyparn tyckte det var jättekul att vi var svenskar. Han ville att vi skulle översätta grejer till svenska som vi ville beställa. Till slut fick vi i alla fall vår frukost, och min bestod av kaffe, juice och EN croissant. Jag blev jättemätt. Eller inte!

Eftersom vi måste lära oss hur man tar sig till de olika ställena i stan till fots, så var det bara att börja...

 

Var hälsad Napoleon! Här ligger han begravd.

Just det...glömde visa min port till huset. Jag gillar den.


Här är parken utanför Louvren! Framför oss har vi (längst bort mellan Izabellas fingrar) Triumfbågen och Champs-Elysées! Bakom oss har vi Louvren! Här satt vi någon timme eller två och spanade in ett och annat!

Izabella! Tack för idag, du är grym!:)

 


En ganska snygg bil utanför Louvren.




Äntligen!

 


Gissa vem alla vill se?

 


Mona Lisa såklart! En ganska instängd sådan!


En väldigt lyckad dag och jag är lite bränd i ansiktet. Då känns det som sommar!

Tjingeling!!


Nu är jag nästan fransyska!

Vet ni? RER och metro är en HEL vetenskap! Det är en hel otroligt smart värld under jorden. Okej, det visste jag redan innan, men man känner sig extra grym när man börjar få lite fason på det hela! Jag klarade mig (inte utan bekymmer och ett flertalet snedsteg) att ta mig från St Germain till Notre-Dame! Stolt!




Påväg in till Paris! Hur ska detta gå?!



Jag hittade, jag hittade! Okej...så svårt var det faktiskt inte men det var en stor lättnad att komma fram ;)



Jättefint väder, men visst måste jag in...



Och jajemensan! Bara att ställe sig i kö i värmen..



så vackert!! Och mycket mycket människor.



Och mitt i allt startades en mässa! Häftigt tänkte jag, jag måste vara med. Så då är det bara att ta ett sångblad och hänga på! Lite svårt när de började sjunga på hebreiska dock, haha.



För vänta ut tiden tills jag skulle möta en annan au-pair så tog jag mig en liten fika i parken utanför. Det är roligt hur många roliga människor det finns att kolla på. Här kan man sitta länge!



Träffade sedan denna söta tjej, Julia, utanför Notre-Dame! Stället vi hamnade på hette "Le petit pont" och Notre-Dame är precis i bakgrunden. Lite lyxigt! Nu är vi väl ändå snart riktiga fransyskor! Eller?




Nu! Dags att sova. Imorgon ska jag in till Paris igen och träffa Izabella. Massa nya äventyr!

Godnatt!



Jag och min Wall-E!

(Hur stavas han egentligen?) Vet inte.. Men nu ska jag och min Wallie, ett halsband som jag fick av familjen, åka in till inre Paris och gå på gatorna. Tror det blir Notre Dame idag! Ikväll ska jag träffa en svensk au-pair!

Kom Wallie, så går vi!






vilket ställe!

Vilket ställe jag har kommit till va... Jag går i 20 minuter (uppförsbacke, men jag tror jag behöver den motionen!) och kommer till detta ställe mitt i St Germain:



Västa feta slottet. Hur vackert som helst! Precis bakom är centrum med bussar, RER och massa massa butiker. Det gillar vi :)



Parken var oändligt stor. Gräsmassot, fina trädalléer och statyer. När jag fortsatte lite längre bort fick jag mig en...



Oändlig utsikt! Vet inte hur mycket man ser man längst bort precis mellan höghusen (La Defense gissar jag på) och berget ser man eiffeltornet. Så hela Paris på en gång! Mums. Hit ska jag gå ofta och hänga!



Sedan upptäckte jag en lång lång allé! Jag gick en väg på drygt 30 minuter i stekande sol. Och jeans. Men den var cool! Verkar väldigt populärt för joggare.
Det stannade en joggande man vid mig och frågade varför jag inte sprang (?). Jadu hurtbulle, för att jag inte vill? Haha, det kanske är ett tecken på att jag absolut borde motionera lite mer.  Men jag hatar att springa! Den dagen jag ser en leende joggare kaske jag kan börja fundera på saken...




Jag vek av från allén och fann en skog! Det var ju lite otippat. Jag trodde jag var mitt i stan? Men visst. St Germain verkar ha allt!




Efter dagens 5 timmar är jag ganska mör i benen. Jag vimsade totalt bort mig när jag gick runt på alla gator i stan så jag var tvungen att fråga efter vägen tillbaka till slottet, för därifrån hittade jag hem. Solen har skinit hela dagen och nu är det snart dags att hämta den minste från dagis. Puss och hej!

ps. Det blev inga tofflor:( Det var lite annat kul istället! Men imorgon kanske..ds.


mot stan!

Idag började barnen skolan, jag fick sovmorgon och de skall inte hämtas förrän 16.30! Härligt, jag har hela dagen!
Solen skiner ute och jag ska alldeles strax gå ut och upptäcka området och staden. Överst för inköplistan står Innetofflor. Jag pallar inte att gå i mina äckliga sneakers inomhus så dom blir ännu äckligare än vad de redan är. Och strumpor kan man ju inte gå i eftersom alla andra går med ytterskor inne, vilket gör att strumporna blir usch efter bara 5 minuter (ilandsproblem?). Men förhoppningsvis kommer ni få se en bild på ett par inhandlade innertofflor och lite bilder på fina staden ikväll! :)

ciao!

alla mina barn.

Då var jag plötsligt barnvakt för 7 ungar! Jajamensan, detta klarar vi!

Idag är sista dagen innan barnen börjar skolan och de leker som aldrig förr! Tjejerna bakar just nu chokladkaka i köket, småttingarna leker med sina leksaker och de stora pojkarna gör en trädkoja i trädgården! Själv sitter man här och försöker underhålla sig själv med lite skype, facebook och försök att hitta den bästa skolan att läsa franska i.

Gulligt nog trillade det in ett brev under min dörr för ett tag sedan. Titta vad jag fick!







Jag och minstingen leker i den enorma båten! Fett kul.



Boulangerie express till er tjäns! Fick en hel del baguetter och tårtor därifrån. Himmelskt gott!


RSS 2.0