Chinatown

Jag blev igår, söndag, bjuden på lunch av min numera vännina Kristina! Åldern skiljer något mellan oss men det gör då ingenting eftersom hon är så härlig, grym och riktigt inspirerande!

Kristina tog med mig och sin vän från Singapore till Chinatown i Paris för en härlig, och mättande, lunch på en enorm kinarestaurang. Flera mätta magar senare tog vi oss en runda i en matbutik, där jag inte kände till mer än hälften av produkterna, och därefter åkte jag till min veckliga (veckoliga? whatever...) salsa. Måste säga att jag dock börjat tröttna på vissa människor där, men jag försöker att åka dit och ha kul, dansa, och sedan dra igen. 90% av alla salsamänniskor här är inget umgås-med-material. Snarare håll-dig-långt-borta-från-material. Life is hard.

I vilket fall som helst! Dagen så kallad idag har varit riktigt bra. Vi har fått en ny lärarinna på franskakursen som verkar super. Äntligen en lärare som säger till, lite på skarpen, när eleverna inte har satt sin mobil på ljudlös och när vissa, inklusive jag själv, pratar engelska när det blir för svårt. Så borde alla lärare vara! Hoppas hon skäller ut dem som kommer försent varenda eviga gång utan anledning också. Sådant klarar jag bara inte av, och det gör ingenting om alla vet om det. Det är respektlöst mot både läraren och de andra eleverna, punkt slut. 

Nu ska jag eventuellt titta på film med min värdmamma, annars blir det väl facebook hela kvällen fram till midnatt som vanligt. Trevlig kväll och glöm inte att vakna i tid imorgon till skolan och jobbet! ;)

Gókväll!

Charles & Eddie


Amsterdam - dag två

Dag två drog vi först iväg på ett tortyrmuseum och sedan behövde vi något riktigt gött i magen och hittade då ett mysigt café på vägen! Dagen fortsatte sedan till ett till museum och när det sedan började det snöa blev det till att spenderade många timmar inomhus med biljard och chill, och höga, människor.

Natten bar oss sedan till ett av Amsterdams största diskotek - Paradiso. Det var bra, dock med en lite schitzofren DJ, och det blev inte många timmars sömn den natten då vi var tvungna att komma upp till frukosten nästa dag kl 10.00!




Man cyklar mycket i Amsterdam och man har cooola cyklar! När jag kommer hem till Sverige igen ska jag pimpa min cykel som en tiger!


Getost, äpple, valnötter, honung och timjan. Vad sägs? Fruktansvärt gott var det.





Amanda Kroon hat hittat sitt egen restaurang!






Amsterdam - dag ett

Eftersom jag har på tok för många bilder, och har sådär grymt svårt att ta beslut, så slutade det med att jag bestämde mig för att lägga ut lite gott och blandat för varje dag vi var i Amsterdam. Här kommer dag ett!


Detta var vårt boende i tre nätter! Varmt rekommenderat!


Här har vi den flygande grisen, och tre andra flygande varelser...


En tredjedel av våra rumskamrater den första natten. Vi var tvungna att byta rum varje natt, men inget oss emot!


Superduper hungriga var vi förståss och vi smet in på första bästa restaurang. Indonesiskt!


På "det där" stora torget.


En fin men kall första dag. Men vi trivdes! Om man kommer från Sverige borde man väl vara van. Eller?


Lite turistfoton framför en av kanalerna och de fantastiska husen.





Vissa av husen var inte helt i sin ordning, men allt har då sin charm!


Vackra Amsterdam.


Krokarna längst upp på alla hus är tydligen till för att hissa möbler. Ja, varför inte?




Kareoke och hemfärd

Folk blev lite oroliga igarkväll när jag och Amanda sa att vi skulle ga till The Red Light District runt 23-tiden. Vi förklarade för dem att vi faktiskt pa riktigt tyckte att det var intressant och se hur det fungerar, sa visst släppte de iväg oss alltid efter nagon timmas diskussion. Kunde ju inget annat än att lata bli när den sliskiga italiernaren sa att han var för legal prostitution. Grr. Av bar det, och när vi fatt nog av all skit sa tvingade jag med Amanda till en jazzklubb som tydligen var Nederländernas äldsta och mest kända jazzklubb. Just denna kväll var det inget livemusik, utan det som drog mig dit var självklart Kareoke!! Vi hade även tipsat tre tyska tjejer som vi träffade pa ett cafe att ga dit, och visst var de där! Eftersom det var den ena tjejens födelsedag kunde jag inte mer än att tvinga upp henne (i sällskap med mig och Amanda) och sjunga Mamma Mia. Hur mer svenskt kan det bli? Idag, fredag, tog Amanda ett grymt och jobbigt intiativ att vi skulle ta oss upp i riktig ordentlig tid sa vi hann se det sista i Amsterdam innan vi akte hem! Visst blev det sa och det vart äntligen en varmare dag (i förrgar snöade det!). Pa taget hem, ah va skabbig och trött man var, fick jag reda pa att det var en födelsedagsfest samma kväll som jag lovat att följa med pa. En vän fran salsan hade bjudit med mig och jag hade självklart tagit fel pa dag! Sa fran centralstationen blev jag upphämtad och akte direkt pa en salsafest. Gissa om jag är trött nu. Och ända sitter jag här. Nog dags att ga och lägga sig! Imorgon kommer, om jag har tillräckligt mycket engagemang, massor av bilder fran trippen! Puss och kram ps. Kan en 0katt ga upp ,,,typ sjukt mykt i ikt pa tre tre dagar eller är det jag som ser och känner i syne? ds.

Vi slog dem i biljaaard

Igar hade vi en grym dag. Vi var rejalt utvilade och drog ivag till ett tortyrmuseeum (inte jattetrevligt men spannande) och sedan till ett Sexmuseeum som beskriver sex genom tiderna. Intressant! Trots att vi bestamde oss for att kopa mat igarkvall och laga har pa The Flying Pig sa slutade det anda att vi gick och kopte falaffel och havde i oss. Sedan blev vi utmanade pa biljard av en italienare, en britt och en amerikanare och jag och Amanda vann tva ganger i rad. Yes. Kvallen bar sedan, efter en tre-fyra biljardomgangar, av till ett utestalle - Paradiso - som var i en fet lokal som vi tror var en kyrka...kul var det med bra musik sa jag och Amanda fick skaka av oss alla vara bekymmer! Nu efter 4 timmars som (snarare tva timmar for mig eftersom jag verkligen vekligen inte kunde sova nar grannen borja snarka nagot sa ofantligt, det gar inte!) sa kom vi anda upp till frukosten i tid och ska nu nagra timmar senare dra ivag till Van Gogh museumet som ar en 30min gangvag harifran. Bara att kora! Det snoade har igar ocksa. Usch, man borjar redan bli for bortskamd med ett hyffsat varmt Paris. Tjingeling!

Trotta tjejer

Sjalvklart blev det jag och Amanda som bade lade och och gick upp forst i varat rum. Lampan var tand till langt in pa natten och vara rumskamrater busade sa det var bara att proppa oronen och slanga en troja over huvudet. Vi somnade ovantat snabbt och sov anda tills klockan ringde for frulle! Harligt. Nu ar vi pigga till dagens turism! Pa listan star The Torture Museeum och nogot till. Sedan tankte vi ta en rejal motionsrunda och ga langs floden tills vi inte orkar mer, och sedan ga tillbaka. Spannande! Hej salange!

The Flying Pig

Heej! Nu ar det lite spannande har...Jag och Amanda ringde imorse, tre timmar innan vi kom fram till Amsterdam, och fick tag i en dubbelbadd i ett 18-baddsrum pa The Flying Pig mitt pa Amsterdams huvudshoppinggata! Valdigt spannande...Det finns en bar har, rokrum (endast latta droger tillats), biljard och en himla massa folk. Det ar lite roligt eftersom jag och Amanda inte kanner oss jatte...anpassade har, men det ska nog ga bra! Bli inte oroliga ni darute, jag och Amanda haller oss rena! Vi tog aven en svang runt i stan och hamnade lite plotsligt i The Red Ligh District. Ganska...ovant! Det gar inte att forklara riktigt hur kanslorna gar, men...jag tycker sa synd om alla dessa flickor/damer och alla smakillar som springer runt pa gatorna och ar helt overexalterade. Bla. Mer uppdatering kommer!

superskönt, soft, snyggt


Cirkus

Idag har varit en tuff dag. Det tredje barnet kom hem vilket gjorde allt till en cirkus. Skrik och gråt, och skrik och gråt och massa fula ord (ja, jag blir förbannad!!). Tre barn är så många fler än två barn, det kan jag lova!

Men trots detta har jag överlevt dagen och har nu precis lagt ungarna i säng. Jag kommer sova otroligt gott inatt, inte bara för att jag är trött efter dagen, utan också för att jag vet att jag är LEDIG imorgon (och ska på bio - King Speech!) och att jag på tisdag åker till Amsterdam med Amanda! Woho!

Här kommer lite töntiga bilder från idag :)








När man inte har något bättre för sig en söndag!








Around you


Tidlös och underbar


En dålig, dålig au-pair.

Idag har varit en riktigt härlig dag. Jag sa igår kväll till barnen att de kunde sätta på tv:n nästa morgon när de vaknade (allt för lite sovmorgon!) och visst satt de där så snällt och fint imorse när jag kom upp. Dusch, frukost och massor av tvätt. Tjejen satt tre-fyra timmar med sina läxor för att hon inte kunde koncentrera sig, men klart blev det tillslut ändå!

Sen...känner kanske lite dåligt samvete för att jag föreslog att vi skulle göra en smarrig, svensk kladdkaka åt barnen...men det är ju ändå lördag! Den blev helt enkelt superpopulär!



"It´s so Yummy that I can´t eat anymore". Efter att ha proppat i sig två stora portioner, haha.



Vi två får aldrig nog med choklad. Man skulle kunna kalla oss ett TEAM!



Och varför inte lägga i lite hackade chokladbitar i också när man ändå är igång? Allt eller inget!



"Scrubble" - Alfapet spelade jag för första gången, på FRANSKA! Jag förlorade ändå bara med 30 poäng, så jag känner mig helt okej efter förlusten.



Det började bra...efter detta kom det två till "AU" men sen flöt det på som bare den! Jag försökte hitta på lite ord ibland, men tjejen stoppade mig. Synd att hon ska vara så smart!


Nu ska jag göra (steka) fiskpinnar, sånna där runda pommes-frittes (vad är det de heter nu igen?) och paprika. Sen blir det middag framför SHREK! Trevlig kväll alla festmänniskor därute.





Tranor och Crêpes



Jag tvingade tjejerna att gå och handla lite, och hem kom de med ingredienser till Crêpes! Här är de samlade, tripp, trapp och trull och är djuupt konsertrerade. Det var ju helt fantastiskt att jag inte behövde rycka in En Enda Gång.


Bättre hade jag nog inte kunnat göra själv.




Socker, karamellsås och sirap. Sen är det bara att sörpla!


Innan Clara gav sig hem till Sverige såg jag till att hon lärde dem att vika tranor. Himla "käckt!!" Haha.



Kvällens tips:


1. Försök att uppfostra din nya katt innan det är för sent.

2. Låt barnen (om du inte har några kan du säkerligen bara ge pengarna till någon unge du känner) gå och handla åt dig så dyker det garanterat upp lite spännande saker i kylskåpet som man själv inte hade lagt pengarna på (tex. chokladmousse-youghurtar med grädde på toppen...). Man kan ju inte låta bli att bli lycklig även fall man måste förklara att det där kanske de inte borde ha köpt. Särskilt inte 3st 4pack. Men lycka trots allt!

3. Lyssna på Adele.



Godnatt!

Bachatamusik - så som den ska va!


60 timmars jobb

Imorse påbörjade jag mitt längsta jobbpass någonsin - 6o timmar! Föräldrarna åkte nämnligen på en liten Week-end imorse och lämnade mig (och Clara) ensamma med barnen! Tjejen har två kompisar här så de klarar sig, till min stora njutning, väldigt bra själva. Jag skickade iväg dem förut för att handla och de gör just nu Crêpes som vi ska tillaga om en stund!

Killen sitter och leker på datorn och jag latar mig. Nej, sanningen att säga är att jag inte latat mig särskilt mycket idag alls. Jag har gjort en tvätt, gått med katten till veterinären, slängt in en ny tvätt efter det att katten kissat i min säng (någon som får en Déjà Vu - upplevelse?) efter det hemska besöket hos veterinären, lagat lunch till alla sex pers och tagit hand om en sjuk Clara som nu åkt mot flygplatsen för att ta sig till Sverige! Jag måste bara flika in att jag vart så fruktansvärt glad att Clara kom hit. Tänk hur mycket det kan betyda att någon tar sig tid att åka ner och hälsa på en? Nu kommer säkert några av er som läser att få dåligt samvete, och det vill jag inte att ni ska ha, för jag vet själv hur lätt det är att säga att man åker och hälsar på och sen blev det aldrig av. Tex hälsade jag inte på Clara en enda gång när hon bodde i Töksfors, men när det väl händer att någon tar sig i kragen och hälsar på så betyder det så Himla mycket! Tack Clara!

Nu ska jag 1) stryka ett ton tvätt, 2) tvätta resten av de kissiga lakanen, 3) se till att den ena tjejen kommer hem, 4) dricka upp mitt kaffe (espresso utan tvekan) så jag får energi till allt detta.



Katten som gör min dag.


På återseende!

Lurade!

Jag sa till Clara innan vi lade upp morgonens inlägg att jag tyckte att det var så roligt att man kunde "lura" folk att gå in på sin blogg. Till exempel ökar tittarsiffrorna Rejält om man lägger ut länken på faaaceeboook, men om man även skriver en rubrik som folk vanligtvis är ganska intresserade av så ökar det helt sjukligt. Jag bestämde mig därför för att välja en sann, men lite finurlig rubrik: "Hon är kär" = Clara är kär i Paris! Läsarstatistiken har inte varit så höga sedan jag började blogga. Visst är det finurligt och lite, lite roligt? Känn på den duh!

Idag har vi i alla fall varit i Paris. Tillbringat mesta dels av dagen på Champs-Elysées och på Mc Donalds (ja, vi var faktiskt sjukt sega, trötta och bara som vanligt väldigt väldigt pratsugna) och sedan gick vi på bion "Sex Friends". En rolig liten film, men inte särskilt bra.

Nu ligger Clara här och snarkar bredvid mig så det är dags för mig att stänga ner och slumra in jag med.

Godnatt!!












Paris - enligt Clara!

Bonjour!

Det har varit en fin dag med mycket sol och 10 grader i luften. Parisarna klädde av sig jackorna och gick och njöt längs Seine - och vi var inte sena att hänga på.

Under förmiddagen strosade vi runt i Le Marais, åt falafel och hittade en grymt bra secondhand-affär som vi aldrig riktigt kom ut ifrån...

Vi hann med att upptäcka Notre Dame  (men fick till vår stora förtret, aldrig träffa Quasimodo, Esmeralda och hennes get.) Kyrkan var dessvärre jättevacker och höll oss fascinerade ett bra tag.

En lång dag avslutades med ost, bröd och vin (i fransk anda!)

Jag behöver nog inte ens tala om att fötterna värkte när vi till sist la huvudet på kudden?

Au revoir,
Jenny och Clara



















Clara skriver ...

Hej alla därhemma i kalla, blöta, iskalla Sverige!
Nu sitter jag i Frankrike och njuter av att solen skiner in genom fönstret. Vi har ätit en underbar fransk frukost och nu ska vi aka in till Paris för att strosa runt i Le Marais. Vi kommer dricka utsökt kaffe (tva koppar!) och sen avnjuta en fransk lunch.
Inga förpliktelser, inget schemalagt - utan spontant njutande av livet!!
Vi lägger upp nagra utsökta bilder sen, sa ni inte gar miste om härligheterna.
KRAM Clara och Jenny

Katakooomberna, bbuuurrh

Jag har fuskat lite och kopierat text från en annan sida om info om Katakomberna för de som är intresserade. Det är faktiskt ganska coolt! Sedan följer lite bilder såklart, och de är mina egna :)

Katakomberna i Paris, eller l´Ossuaire Municipal som är det officiella franska namnet, är en stor massgrav. Här finns ungefär 6 miljoner skelett begravda i ett virrvarr av tunnlar och gångar som uppgår till den totala sträckan av hela 30 mil.

Historien om katakomberna börjar redan på romarnas tid, vilka utnyttjade gångarna för kalkbrytning. År 1785 skulle de komma att användas till något helt annat.

Dödliga sjukdomar som pest, dysenteri och smittkoppor hade börjat spridas bland invånarna i Paris från de överfulla kyrkogårdarna. Det togs därför ett beslut om att utnyttja katakomberna och flytta alla lik från kyrkogårdarna dit. Nattetid, för att inte uppröra befolkningen, fraktades kärror med skelett längs Paris gator. Dessa staplades sedan prydligt inne i katakomberna, vilket resulterade i bokstavligt talat murar av dödskallar och benknotor.


(http://www.parisportalen.se/sevardheter/katakomberna)




















I en väääärld full av dans.

Ikväll bär tåget av till...



min dag i tretusen ord






Tålamod/Ryck

Jag har fått beröm av mamman i huset för att jag har så mycket tålamod med barnen, särskilt med den lille, men ibland undrar jag alltså. Jo, jag kan hålla med henne delvis, ibland har jag hållit mig riktigt bra för att inte skrika eller få ett raseriutbrott, men ibland alltså...Och det händer oftast när inte föräldrarna är hemma och när viktiga saker står på spel. Tex...

I onsdags skulle jag köra den stora pojken, 11 år, tillsammans med sin jämnåriga kompis till deras rygbyträning. Vanligtvis brukar jag knappt starta bilen innan alla har satt på säkerhetsbälte eftersom jag vet att 1) de är slarviga med det och att 2) fransmän kör som tokar. Så, igår, glömde jag av min princip i all hast (och tror man inte att 11åriga killar har lärt sig?) och märker när vi kommit halvvägs att min killen inte har bälte på, så jag bara kommer på mig själv att skrika "SÄKERHETSBÄLTEEEEE!!!" och slänger en rasande blick på honom.
"Meeeeh, vaad? Min väska skyddar mig om någonting händer!!" (väskan han hade i knät...öhh.)
Vad slänger jag inte ut mig då tro?
"Hördu dudu, väskan skyddar dig ingenting, du kommer antagligen att DÖ om vi krockar utan bältet, fattar du?!!"

Han blev lite chockad över min plötsliga humörsväning men lydde tyst och kompisen blev lite frågande. Men tro inte att jag ångrar mig över mitt lilla ryck, för de ska banne mig lära sig att säkerhetsbälte är någonting viktigt och att jag aldrig kommer låta dem åka utan.

Så, alla föräldrar därute som låter era barn åka utan säkerhetsbälte...hoppas ni blir tagna av polisen så att ni at tvungna ta om ert körkort. För om ni inte vet hur livsviktigt det är så borde ni läsa om teorin. Fy skam, jag vet att ni finns där ute och att ni är alldeles för många.


Ciao.






Lektant

Idag var några av lärarna åter på strejk, det är så man gör här i La France, och jag fick stiga i tjänst i eftermiddags. Killen var, såklart, tvungen att leka med sin kompis och eftersom det har varit så fint väder så gick vi till parken! Där lekte de 1½ timma medans jag satt där och kolla på. Puttade gungar gjorde jag också i tjugo minuter och fick sedan så ont i armarna att jag inte kunde fortsätta. Känns bra.

Varje gång man är i parken händer någonting, alltid börjar någon gråta. Denna gången var det "min" pojkes tur som ramlade ner för rutchbanan. Jag fick en halv hjärtattack, liksom han, men efter två minuter var han på fötter igen och skrattade och sprang runt. Puuh!

Mer text kommer ikväll. Då kommer jag skriva av mig lite ilska. Puss och hej leverp...






utan vatten men glad ändå?

Gårdagen kämpade jag mig igenom (väldigt överdrivet) utan att tvätta håret för att jag tänkte att jag skulle göra det morgonen därefter (idag) så jag skulle komma att känna mig himla fräsch. (Det är någonting med vattnet här som gör allt så torrt, så det gäller att vara sparsam med duscharna så det inte slutar med att man får smörja in hela håret på lotion!) I vilket fall, självklart när jag ställde mig i duschen imorse var det bara kallt. Kallt, kallt, iskallt! Fem minuter till, ingenting hände. Några arga ord för att sedan gå ner till mamman för att kika vad det var frågan om. Tydligen hade det kommit en, av alla dessa gubbar som har jobbat i våran källare i två månader, och gjort någonting...hm...Aja, tänkte jag, får la skölja håret och tvätta i badkaret då. Det funkar ju faktiskt trots att inte får en Hel kroppsrengöring. Men trott eller ej, då har de stängt av vattnet, och det är fortfarande avstängt (5 timmar senare) så vi kan varken spola i toaletterna, sköljda händern osv. Det är ju himla underbart.

MEN, trots detta har det varit en väldigt bra dag. Det är en "älska-barnen-dag" eftersom de hjälpte mig med lunchen, dukade utan klagomål, tog undan sin disk bara jag gav dem Mördarblicken när de först tänkte skita i det och packade sina grejer till sina aktiviteter utan krångel. Då är det änna underbart och nu ska jag snart köra en till sväng till Rugbyn.

Sen kan man faktiskt inte vara sur om man hittar sånt här i frysen i flerpack. Mmm!





Tjingeling!

en tripp på G!

Morgonen började ganska sömnigt, men blev desto roligare när jag bokat biljetter till mig och Amanda till Amsterdam om två veckor!! :)

Både jag och Amanda har två veckors lov. Första veckan kommer Clara hit (woho!), mittenhelgen ska jag jobba 3 dygn i sträck, visserligen, och sedan bär det av veckan därpå till Amsterdam. Det var bara några dagar sedan Amanda kom med idén, men Oj så bra det blev.

Här kommer lite smakprov, så kommer jag garanterat nörda mig med att lägga ut fler vackra bilder efter/under resan. Ha nu en härlig dag och passa på att njut lite av livet.






pompompidou


Musée pompidou, det moderna muséet, är absolut värt ett besök.





Tänk på den duh!



Sant eller falskt?



Mannen kom att måla Che Guevara riktigt bra!



Första fina och soliga dagen på länge i söndags. Redan då börjar man se folk ha picknick med sig och sitta på torget utanför musée Pompidou. Lite längre bort finns även ett stort gäng som skrattar hejdlöst åt en komiker som har tagit sig in på Paris gator. Mysigt!



They were born on the dancefloor

Igår blev det salsa på Barrio Latino som vanligt. Jag hade peppat riktigt mycket och det var fullknökat som varje söndag. Efter, 19.30, drog jag med ett gäng som sedan skulle vidare till ett annat dansställe. Eller rättare sagt, alla skulle till olika ställen eftersom det finns massa olika sena soiréer varje söndags kväll. Jag hamnade, efter ett glas vin och sedan sushi, på ett ställe i Bastille som heter Khao Suay, "the place" to dance Kizomba. Såklart var det underbart och jag föll ännu en gång i chock och vågade mig knappt ut på dansgolvet. Som tur var hade jag en vän med mig som jag dansade med innan det var dags att dra sig hemåt för att inte missa sista tåget.

Måste bara berättade...det vart helt galet och underbart när DJ:n satte på en Kuduro. Mm...ett fett gäng som ställde sig och dansade, och det var inte bara den lilla slingan som jag lärt mig hemma, utan detta var något alldeles...grymt. Såklart skakar afrikanerna bäst på rumpan så jag tänkte öva järnet nu i veckan så jag kan komma dit nästa söndag och chocka dom. Önska mig lycka till...


(för de som inte förstår sig på dansen Kizomba (klippen nedanför) så kan jag säga att, det har tagit mig lång tid att förstå mig på det också. Om man inte själv har dansat det så är det en ganska...speciell (men mysig!!) dans. Rekommenderar att kolla båda klippen.




tre-toppen-trucs

1. Jag och Amanda gick på en tidig shoppingtur och hittade äntligen ett par jeans (två av mina jeans har börjat öppna sig rejält i grenen och ett par råkade jag tvätta så det blev vita ränder på...hm...).

2. Jag träffade en tjej, Linn, som jag träffade på vägen hem från Paris när jag skulle till Göteborg över jul. Supertrevligt och vi hade en riktigt god sushilunch med en riktigt äcklig sushishot efteråt. Usch.

3. Fastän det är tråkigt, och att jag varit arg över, att jag behöver barnvakta just ikväll när jag blivit bjuden på middag tillsammans med några salsakompisar, så är det ändå mysigt att sitta och titta på de fyra killar ("mina" två + två kompisar) som sitter framför mig och fnissar åt filmen Katten Gustav. Det verkar som de har något party på filmen...riktigt bra musik, sitter själv här och gungar.


Nu blir det glass!







Alla mina djur i mitt (killens rum) hälsar Godnatt.
















Louise och lösgodis

Efter en härlig dag med Amanda, på Starbucks-->plugg-->shopping som varje fredag, träffade jag på kvällen Louise som nu också blivit Parisare! :) Hon kom hit för några dagar sedan och ska plugga franska. Med sig hade hon ett nytt bankkort till mig, en tidning från mamma om "att ändra sitt liv" (hehe, lite roligt) och en godispåse som Louise köpt med sig från Sverige till lmig! Supergulligt och supergott. På starbucks hamnade vi, vid den otroligt vackra vid Operan, och skildes åt när personalen körde ut och när det stängde.

Tack Louise för en trevlig kväll!



I en värld full av liiiiiv

Nu sitter jag här i min lite för korta säng (jag har killens för tillfället fram tills det att mitt rum i källaren bli klart), barnen läser och båda födälrarna är hemma --> fri.

Idag gick jag, efter skolan, för att luncha med Lina på vårt lunch-stammis-ställe. Pasta, 2 olika sorter för 50 kr. Bra där!





Här sitter Lina och poosar och kollar på tv-n som visar de hemska nyheterna från Egypten.




Här har vi två små söta pojkar som jag hämtade från skolan 16.30. Pojken till höger är "min" och den andre är hans trogne vän so han leker med Minst två gånger i veckan med och pratar om 24/7.




Jag mår bra. Eller? Hehe, jo det är sant. Jag mår bra men är bara lite tokig emellanåt. Inte konstigt med ett jobb som detta. Aldrig mer än 3 barn, that´s for sure!

Trevlig kväll!





mooo(ooaah)orgon

Visst är det lyx när man kan lägga sig i sängen igen efter att ha gjort frukost till barnen, och läsa en bok? Åh, det är så himla skönt...Borde känna dåligt samvete för att jag inte gick på zumban, men jag hade faktiskt ont i magen! Så Ängelns lek blev det istället och en välförtjänt dusch. Snart bär det av till skolan och efter det en lunch med Lina! Tjingeling.


Här har vi mig och Amanda på stammisrestaurangen nära Madeleine. 20 euro för förrät, huvudrätt och efterrätt. Här äter jag vitlöksmarinerade sniglar (Mums!) och Amanda ser smått lycklig ut.








Ey, guys...relax! Okay? Take a deep breath, it'll be fine, don't worry.


En kall men härlig dag

Kände mig fortfarande lite halvt inte-helt-frisk imorse så somnade efter att jag lämnat pojken till skolan och sov till 12..uuuppps! Men på torsdag ska jag allt till skolan. Då ska jag plugga som en liten häst! Plus att jag funderar på att eventuellt försöka på mig på L'Alchemist (Alkemisten) på franska :O. Hittade den i mammans bokhylla så tänkte att försöka kan man ju alltid. Det kommer ta stopp efter två sidor, men värt ett försök!

Nu mår jag i alla fall mycket bättre och har lyssnat på Oh Happy Day och Shackles (videon finns i inlägget under) hela dagen eftersom det är så skönt att jag blivit frisk och att livet faktiskt är Väldigt Bra Ändå. Jag vet att man inte kan jämföra sitt liv med de allra fattigaste jämt, men det hjälper faktiskt ibland, och det är mycket vi ska vara tacksamma för. Det finns många världsliga problem, och jag ska försöka att lägga dem åt sidan. Försök du med!

Det är skitkallt, ruggigt och äckligt ute. Men tänk ändå...om vi inte hade haft detta vädret hade vi inte uppskattat det riktigt fina lika mycket eller hur?

Och tänk Om jag hade haft en rosa fet limousin...då hade jag ju inte tyckt att det var lite sjukt coolt att se en, eller hur? ;)





Ha nu en positiv dag. Tjohej!








En gammal goding som alltid får en att sluta sjungandes och med ett leende på läpparna!


RSS 2.0