Göteborg!

Just det, glömde säga: Är äntligen hemma efter en katastrofal hemfärd, men tillslut så! Det betyder också att jag inte kommer ha tid (inte inte Vilja lägga ner tid ) på att sitta här och skriva inlägg...det får bli när jag kommer tillbaka till Paris!

Om du ändå av någon förmodan är väldigt sugen på vad jag håller på mig...Ring ;)

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Kramar!

Sugmärken

En liten flummstund innan det var dags att göra mozartkulor:
Ett riktigt äkta leende där! Så sött!Killen har fått en liten dålig vana att bita mig! Säger jag att jag vill ha en bisous (puss) på kinden så biter han eller slickar mig. MYSIGT säger jag, och som svar så slänger han sig om halsen på mig och suger sig fast! Härliga små sugmärken blir det. Tack!
Massor av kakor

I tisdags hade vi en liten julfest med alla au-pairer på skolan. Knytkalas blev det och därav en ganska stor kakbuffé :) Härligt!

Lite framträdanden blev det också :)


Jessika :)


Cornelia och Valerie!

nej

Okej. I veckan ska det bli snö. Förra gången det snöade i Paris (någon vecka sedan) blev det superproblem med flygtrafiken. Snälla. Nu har jag börjat längta så fruktansvärt efter att få komma hem, så snö...vänta lite!! Alla au-pairer är värda att komma hem i tid efter ett kämpigt första halvår.

Make a little pray!


Sista helgen innan hemfääärd!

BARA FEM DAGAR KVAR TILLS JAG KOMMER HEM! Börjar längta riktigt mycket nu!

Jag har hunnit med mycket denna helg:

- Gått på julmarknad
- Träffat Djibril som var på Parisbesök
- Försökt få klart lite julklappar (inte så lyckat dock)
- Bjudit familjen på svensk jullunch. De gillade allt, tro det eller ej! Köttbullarna, gubbröran (tänk att de faktiskt älskade den!), prinskorven, rödbetssalladen och Ris à la Maltan. Efterrätten blev såklart en succé.
- Dansat min sista salsa innan hemfärd
- Shoppat
- Ätit middag med tjejerna! Några saknades dock. (vi saknade er!)Cornelia, Amanda och Jüli!Ett skratt förlänger livet, eller vad säger man?En hummer tror jag nog. Den var ju lite cool! Var några som verkade spela in film lite längre bort. Spännande.
Awh :) Amanda!

Fint Främmat! :O

Om inte jag hade varit så Nyfiken, som jag alltid alltid är, och inte tittat bakåt för att kolla vilka trevliga turister det var som pratade svenska på Champs-Elysées en fredagkväll som denna, hade jag nog inte upptäckt CAROLINA ELIASSON och EMILIA LINDBÄCK som gick två meter bakom mig!! Vad är oddsen?? Jag vänder mig helt om och jag skriker: "Meeenn....HEEEEEJ!?!". Carolina föll i chock. Situationen var ganska sjuk. Dom var helt enkelt på en liten week-end i Paris :)

Jag blev lättad när jag märkte att det inte bara var jag och Amanda som känner tvångstankar att gå till H&M även i Paris. Bilden nedan är nämnligen tagen på H&M. Hehe.

Sjuka nätter och sjuka dar

PUH säger jag bara! Jag har nu varit hemma med en sjuk tjej idag och blev väckt imorse kl 6 för att hon hade svårt att andas. Inte roligt alls. Det gick bra som tur var efter att jag kurat henne med allt jag känner till: hett vatten med honung, mjukgörande halspastiller och medicin (såklart. De har hundratals!), Och lite kramar förstås!

Igårnatt (det var då de började bli sjuka) blev jag väckt först kl 5 av tjejen, sedan klocka 6 av killen för att han också mådde dåligt och sen ytterligare en gång av killen som hade bajsat i blöjan och ville byta...Woho! (Föräldrarna har nämnligen varit borta i två dygn så jag har varit helt själv med barnen, och Självklart tyckte de att det var dags att passa på att bli sjuka! Det som inte dödar det härdar...försöker jag få mig att tänka.)

Idag blev trots att jag var tvungen att stanna hemma från skolan och min kära ZUMBA en mysig dag med High School Musical i min säng, Be Witch, lite Harry Potter på franska och en liten promenad! Här kommer lite mysiga bilder:


Katten Sam som jag äntligen börjat tycka riktigt mycket om tills hon idag igen kissade i min säng. Hat.


En fika kanske?


Bonne soirée!

Snow, truffles and FUN!

Hi I am the girl of the  family,

So, this afternoon Jenny and I went to the 8 a 8 (a shop)to by some ingrediens for our truffles.
It was snowing so at the way we did a snow ball fight!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jenny of course was not very good at throwing the balls at me:)This is me:)
Our snow man is called Magy.
Magy say HELLO:)
She is so cute !!!!We all did a snow ball fight (this time together)
That was fun :p  ;)  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hehe, sådär ja! Nu tyckte hon att det var min tur att skriva :) Vi har haft en riktigt mysig dag med riktigt mycket snö! Alla bilar står stilla i trafiken och sladdar runt som tokar (varken dubb - eller vinterdäck existerar typ). Skönt att vara inomhus idag när barnen är lediga från skolan!

Nu ska vi gå och rulla våra tryfflar (som tur är är tjejen lika tokig som jag i choklad! haha)

Tjingeling!

"Det var några som inte kunde komma tillbaka hemifrån efter lunchen för de satt fast i snön"

Japp så kan det gå när alla kör runt med sommardäck och inte är vana vid snön. ALL busstrafik stoppades och några av barnen "kunde inte" komma tillbaka till skolan efter lunchrasten. De satt fatt i snön. Eh.En buss med varningsblinkers. Det har nu snöat i två timmar.
Men jag triiiiivs. Förutom att jag bara har ett par sneakers att ta på mig. Surt bokstavligt talat.

Förresten har jag blivit lämnad helt ensam för två dygn framöver att ta hand om barnen. Det ska bli rent ut sagt...SPÄNNANDE!

Nu ska jag dricke min thé och äta min chokladmousse. Tjing!Crêpe-dejt

Igår efter skolan blev det en tripp till La Défense för att dejta en crêpe nutella och gå på lite julmarknad.
Snö, kom tillbaka!!


Björnhotellet

Kan du tänka dig att barnen blev överlyckliga över att få göra ett pepparkakshus för första gången i deras liv? Jajamensan! Tjejen skrev, mycket vackert, "God Jul" på både franska och engelska på huset och lillpojken var med och dokorerade. Så fort vi var klara frågade de såklart: "Så när kan vi äta upp det?"

Julgranen kom också upp häromdagen! I granen bor fem björnar (från IKEA) som de köpte för några år sedan. Lillen gör nämligen ett björnhotell i granen...mycket kreativt...Bilputtning

Fredagen blev en väldigt intressant kväll och natt. Den började men att jag och Marie-Louise, en tyska jag mött på zumban, gick på en Vernissage hon kollat upp i närheten av Grand Boulevard. Det var riktigt bra!
Vi mötte sedan upp Amanda och Marie-Louises fem vänner för att gå och ta ett glas någonstans. Vi kände inte till området men hittade tillslut ett ställe...UFO, en rockbar. Okej.Jag, Amanda och Marie-Louise.Några av tyskorna! :)


Kvällen fortsatte med att jag och Amanda blev supersugna på att dansa, det händer ju lite då och då, och begav oss till Queen på Champs-Elysées. Vi betalade 9 dumma euro för garderoben (ja, tro det eller ej.. en "stor" väska kostade 6 euro), så efter det fanns det ju liksom ingen annan utväg än att stanna hela natten för att utnyttja pengarna så mycket som möjligt! Dock åkte vi ändå hem vid halv 4. Eller...vi var vid busstationen till halv fyra för att ta nattbussen som går en gång i timmen, och lyckliga som vi var märkte vi efter att ha väntat en kvart i kyla och ömma fötter att bussen var försenad 77 MINUTER! Härligt! Till vår förtjusning var det tre killar som bodde i mitt område som också skulle hem, så vi delade på en taxi.

Nu kommer det roliga. Där taxin stannade var det en av killarna som hade en bil, och eftersom alla skulle åt samma håll bestämde de sig för att köra hem oss. HÄRLIGT tänkte vi, skjuts! Vi slipper gå i minusgrader och klackar i en kvart från Saint-Germain-en-Laye och hem!
När vi har satt oss i bilen vill den inte starta. Jag, Amanda och en av killarna börjar därför putta bilen samtidigt som den andre killen försöker få igång den. Vi gick över till andra sidan, puttade den åt andra hållet, gick tillbaka fram igen och puttade igen. Ingenting hände. Vi började sedan springa med bilen framför oss (en ganska liten bil och killen var stark!) på gatan i typ 20-30 meter. Jag och Amanda skrattade så vi höll på att kissa ner oss. Det var så sjukt komiskt. Klockan var 4 på natten, inte en bil ute, och vi springer med en bil framför oss i klackar medans en kille sitter i.
Efter sisådär en halvtimme, när vi verkligen höll på att ge upp, gick bilen igång och vi fick tillslut vår skönhetssömn. gahh.
Härmed skall ALLTID sneakersen med i väskan vid utgång. Numera har både jag och Amanda ständigt blåsor på fötterna, och Amandas tår hänger till och med inte med längre. Tycker lite synd om henne.
Förresten...väldigt bra med ballerina och sneakers när det är snö. Vi tar efter fransmännen mer och mer.


Fransmän kan!

Istället för att sitta hemma en tråkig torsdagskväll tvingade jag med Amanda till Auber för att kolla på det omtalade årliga julskyltningen! Här kommer några av alla fönster. De hade även Mamma Mia fönster med dansande björnar! Trevligt ;)


Och en varm choklad med grädde efteråt, såklar! Tack Paris för Starbucks!


Tortyr

För två veckor sedan opererade pappan i familjen sitt knä i Tyskland pga en skada. Vad tror ni inte att lillkillen sa till lärarna i skolan?

"Pappa är i Tyskland och blir torterad!"


Barn är underbara.

En sanning eller två.

Det är ju bara så roligt...eftersom det bara är Så Sant!


December, I can feel it!

I feel it in my fingers, I feel it in my toooes. Christmas is all around me...lalalaa...

Det snöar, vi ska köpa en julgran idag, vi ska göra ett pepparkakshus idag och igår lyssnade jag på Peter Jöbacks julsånger. Aah, hans julsånger är ju bara de bästa!
Efter skolan igår tog jag och Lina en fika (historian med Lina är ju faktiskt ganska ordinär...vi har jättemånga gemensamma kompisar, säkert 100 på facebook och vi är även kompisar på facebook. En dag, på skolan där jag går och läser franska ute i tjotaheiti, såg jag någon som var lik Lina. Självklart trodde jag inte att d
et var hon men sedan kom det fram...vi går på samma skola och är au-pairer båda två! Lustigt.)
Tanken är att vi någon gång, efter jul antaligen, ska ta bilen och dra ut i Frankrike på upptäcksfärd. Ser fram emot det!Vad tror ni inte att jag hittar när jag (äntligen) börjar rensa bland mina alla böcker på mitt skrivbord? En hel 200g chokladkaka! Den hade jag (så smart som jag är) gömt undan när jag fått den från mamma och pappa eftersom jag då var så förkyld att jag inte kunna känna någon smak. Jag kan säga att den kom precis i rätt tid och mindre än ett dygn senare var den konstigt nog uppäten!

RSS 2.0