Lyx i Luxemburg

Innan Matilda åkte hem i måndags tog vi oss en liten date med Cecilia och Amanda i Parc de Luxemburg! Strålande sol, massa människor, raggande killar (det är alltid Väldigt intressant att veta vart vi kommer ifrån!) och massa tjöt.








Så lurar jag barn

Jag känner mig alltid supernöjd när jag lyckas att lura barnen till att göra saker riktigt snabbt! Dagen:

1. "Ungar! Jag har vääärsta en idén!!. Om ni gör era läxor snabbt och städar undan ordentligt på bordet efter er så låter jag er kolla på en film." - Det är helt otroligt vad snabbt saker och ting blir gjorda!

2. Eftersom de valde att kolla på Hannah Montana - episoder sa jag efter två episoder att nu var det stopp! Dom blev arga och började be på sina bara knän. "Okej då, ett till avsnitt (bestämt för längesedan. Det är så skönt när de sitter och kollar på tv!), men då vill jag att alla tar en dusch innan nästa avsnitt! Ey...och om någon slarvar med intvålningen får ni hoppa in i duschen igen!!". Wow. Inte många gånger man slipper be dom mindre än fem gånger!

3. Jag såg sedan till att maten blev klar mitt i ett avsnitt så jag kunde hota dem med att om de inte åt upp sin mat, så skulle de inte få se klart på avsnittet. Tänk va enkelt det kan bli? Tyvärr kan jag dock inte låta dem kolla på tv varje kväll, men det gäller att hitta de där små mutningsgrejerna! Funkar toppen.

Nöjd kan jag nu dra mig till sängs, och förbereda flygturen med 5-åringar imorgon bitti så han blir pigg nog att få ner till frukostbordet. Godnatt!

Cassis - det lilla paradiset ute i ingenstans




























Aix-en-Provence. En mysig liten stad!

Bättre sent än aldrig...


I detta huset bodde vi i Amys lägenhet (Tack Amy!!). Superfint och gammalt hus.


Marknad är aldrig fel. Inte färska jordgubbar heller.




Är det inte typiskt fransk, säg?




Vi var tvungna att tillbringa någon timme i skuggan. Grymt va skönt!


På tur i staden.




Och picknick vid en fontän fick det bli! Även denna gången baguette och ost!


Where did all the good men go?


Födelsedags-tjosan

Agi och Robin från min franskaklass fyllde år och Agi bjöd på lite festigheter i lördagskväll...


Agi (sötaste tjejen på jorden) och hennes komiker till vän!


Ungersk mat!








Tjejerna från La Clef, min skola! Hazel (Storbritannien), Jag, Robin (USA), Myriel (Tyskland) och Agi från Ungern! Ingen dålig blandning det där!!


Blandat Blir Bäst

Här kommer en massa bilder, blandade från både min och Matildas kamera! Eventuellt några fler från hennes, eftersom den är så mycket bättre. Sorry Matilda, men jag vet att det är okej!

Här kommer i alla fall lite blandade bilder från långhelgen då hon var här...


Vi hann med en hel del turistsaker. Här har vi Notre Dame i bakgrunden!


Påväg mot Berthillon-glassen som vi Inte köpte.


Hur många gånger blev det sushi nu då? Blev det bara två? Vilket fall...skitgott. Detta stället hittade vi i Le Marais där vi fick (utan extra kostnad) en god juice, massa extra ingefära, godis och karameller. Plus väldigt stora bitar! Mer mat behövde vi Inte den dagen.


Jag svimmar. Adam, du är en lyckost!!

När vi var ute i fredagskväll/natt/morgon fick vi en liten rolig kommentar av ett gäng killar vi hängde med den kvällen. Det var en av killarna som pratade med mig och sa att "asså det är ju ganska roligt hur det kan va...Du och Matilda är inte Alls lika! Hon är mer liksom rockig, och du är mer...Ja...inte rockig". Jag hade då strumpbyxor, klackskor och klänning. Haha! Kul. Jag berättade för honom att vi hade en tredje kompis som vi ofta hänger med som har lång, blont, lockigt hår och glasögon. Gissa vem? Där har vi trion med alla kombinationer!! Jag älskar det.


Jag måste bara lägga upp denna bilden eftersom min hand ser så Fruktansvärt stor ut så det är helt löjligt roligt! Dasslock!


Det är lugnt Matilda! Handen blev bara en liten spontan rolig grej!


Tjenis Tjenis!


Tävling! HITTA MATILDA!


Asså jag var ju bara tvungen...

Då tar vi fram kameran också Leeer vi!












Vi två

Jag kan inte tro det att jag har så många fina vänner som tar sig tid och pengar till att komma ner och hälsa på mig. Jag är fruktansvärt bortskämd och jag älskar det! Tänk vilken tur man har?

Denna gången var det Matilda som kom med sitt skratt och leende, och vi hade fyra otroliga dagar. Tio minuters regn och moln, resten...sol och 25 grader! Kvällarna blev supersena eftersom munnarna går i ett, och självklart måste man ju hinna med så mycket som möjligt när man väl är här, visst?

Här har jag snott ett kort av Matilda, men ikväll ska jag lägga in mina egna bilder. Då får du kika in igen! (Jag vet att ni saknat mig mamma och pappa!)


Matilda!

Tjenixen!
Idag har jag avnjutit en stralande dag, 25 grader, med självaste Matilda Tinér i Paris! Hon kom igarkväll, efter att ha svurit nagra svordomar över hennes idiot till busschaufför, och stannar till pa mandag. Det är=j/58* (katten som la sig pa tangentbordet) ju /un*deeeet=//****/* (igen) UNDERBART!
Ikväll ska vi träffa Louise Brodén i Paris för en middag och kanske lite andra festligheter. Livet är väl ända bra? Grymt sa grisen.

Mästerfotografen...

är...


HAN! Trots att han har sagt att han hatar mig ett obeskrivligt antal gånger den här veckan så är han bara en liten goding. För ibland, som tur var oftare, så säger han att han älskar mig. Tack för det åtminstone :)
















Lite kul får det väl ändå lov att va!










Suck

För tillfället är jag bara fruktansvärt trött på ungarna. De klagar, vill inte lyssna, gör tvärtemot och vill inte gå till stranden. Jag tänker ta dem dit i vilket fall för det är strålande sol och supervarmt. Punkt.

Med våtdräkten på

Okej, jag erkänner att jag faktiskt hade våtdräkten på när jag badade! Jag och två av de söta små trollen bar oss nämnligen ut på en liten båttur. Eller, jag var mer säkerhetsvakt eftersom jag var på tok för stor för "båten".








Asså jag dör va rolig han är ibland asså. Han är lite clownig som min bror!


Det är väl ändå syskonkärlek?




The Bomb

Vi hade en liten olyckshändelse häromdagen då mormorn hade varit hemma och larmat utan att säga något. För det första visste jag knappt att det fanns något larm, och för det andra så kunde jag ju självklart inte koden. För det tredje så skrämde larmet livet ur pojken. Jag skojar inte, han kommer ha men för livet!

Larmet gick igång, polisen ringde och den ena barnet som var med mig sprang ut på gatan av rädsla. Han har sedan denna dag, tre dagar sedan, ständigt pratat om larmet. Så fort man säger "larm" blir han helt gråtfärdig och han tycker sig höra det hela tiden. "Nej, det är bara diskmaskinen." Jag försökte därför ta ett snack med honom och fråga honom vad det egentligen han var rädd för. "It´s gonna expload!" sa han. Stackarn var ju livrädd!

Barfota utan sånt där'nt du vet?

Trots att det är ganska kämpigt med ungarna i dessa dagar, så trivs jag ganska bra här borta i Saint-Malo! Barnen har två veckors lov och vi är hos morföräldrarna. Huset vi bor i är huset längst till vänster i bild, så vem kan klaga när vi har ett stenkast till stranden?


De tre vännerna och Jenny


Lite jobbigt för ögona den där solen?


Vattenkrig!! Jag tror kamerna är illa ute.


Vi är väl söta. Lite åtminstone?


Den tar jag hem, punkt slut.


Jo, okej då. Jag ska inte klaga!



Saint-Malo

Jag fick, fyra dagar tidigare än planerat, åka till Saint-Malo för att vakta barnen! Jag såg riktigt fram emot att kunna slappa varje kväll vid datorn, men när jag kom fram så fanns självklart inget internet. Idag, tre dagar senare började det fungera igen. Men åh så skönt ändå att inte Kunna gå in på Internet?

Ikväll kommer bilder! :)

Äta Bör man, annars Dör man. Äta Gör man, ändå Dör man?



Baguette, salami och brie vid en fontän i Aix-en-Provence. Då är det gott!



Det var spännande enda tills jag insåg att det var slemmiga bläckfiskar jag åt...



Om jag hade varit rik hade jag köpt alla oliver han hade!



Och inte tala om de soltorkade tomaterna...



Gott eller inte? Smak av äpple, banan och typ...kanel kanske? Jodå, fräscht!



J som i jordgubbe, Jenny och jilla!



Det blev minst två burkar jordgubbar. Och himmelskt goda var de också!



Lite dyr glass är aldrig heller fel. Jag valde citron/maräng (speciell som i hmm?) och blodapelsin-sorbet.



Ännu en baguette, men denna gången vid en öde straaaand.

Marseille - les calanques

Jag och Lina hade som plan att vi skulle ut på kusten och se "les calanques" - vikarna, som vi hade hört talas om skulle vara mycket vackra! Vårt snälla värdpar som vi bodde oss tänkte då att de kunde ta med oss dit med bil, och medan vi låg på stranden skulle de upp i bergen och klättra! Tydligen en av deras hobbys, och det verkar ju skitcoolt! Vi hade dock inga planer på att testa på det denna dag, även fall jag hemskt gärna skulle göra det en dag!


Av bar det med stadskläder och tygskor, men vi överlevde gott!


Jag och Lina uppe i bergen. En timma fick vi gå för att nå fram. Rejäl träningsvärk hade jag, men inte Lina, dagen efter...


Tack för att det finns underbara människor!


Ser ni klättraren i mitten? Coolt!


Lina är på gång!


Inte helt fel. Helt klart värt en timmas vandring.


Fart blev det på oss när vi fick veta att man skulle följa de röda sträcken till stranden...


...och fram kom vi! Och väldigt nöjda blev vi :)


Lite sol och lite bikini. Ett bad blev det också.


Njuta kallar vi det.




På vägen hem blev det uppför! Lina tar klivet.




Tänk att så äckliga larver kan bli sådana vackra fjärilar? Magiskt.


Klättrare lite överallt.



Hejdå calankerna!

Marseille - nattetid

En lysande stad på kvällen helt enkelt!
















Marseille - sol, vind och vatten

Vi gjorde som flyktfåglarna och sökte oss till sydligare trakter. Jag och Lina spenderade totalt fem dagar och fyra nätter med utgångspunkt Marseille.

Trots att Marseille är en ganska skitig liten (stor) skitstad så finns det trots detta en hel del att se! Självklart så var det framförallt havet som blev vår magnet, och där tillbringade vi största delen av våran lilla tripp.

Innan bilderna måste jag berätta att...Vi provade på att couchsurfa för första gången! För er som inte vet vad couchsurfing är så ska jag förklara. Det finns en community på internet där man skriver in sig för att kunna åka och sova hos folk (på deras soffor då till exempel!) när man är ute och reser. Eller så tar man själv emot folk hemma hos sig själv, eller bara helt enkelt ta en fika med någon som är på genomfart där man bor! Denna gången sökte då alltså jag och Lina för att kunna sova hos några två nätter. Allt är helt gratis, det är grundtanken, och det enda kravet man har är att man "någon gång i sitt liv" hjälper någon som själv är på genomfart med antingen boende eller en rundtur/fika i staden.

Vi var båda först lite nervösa på hur detta skulle gå, men paret vi kom till var helt fantastiskt underbara människor! De bjöd oss på middag, två frukostar och gav oss nycklar för att kunna komma in och ut i deras lägenhet när vi så önskade. Två gratis nätter var inte fel, och vi har skaffat oss nya vänner. Dock lite äldre, men vad gör det? En Fantastisk erfarenhet och varmt rekommenderat att testa på!!

Linas blogg med lika många smaskigheter för de som önskar: http://linadolfsson.blogg.se

Nu...bilder!




























Nu drar vi

Tjingeling! Nu, imorgon rättare sagt, drar jag och Lina till Marseille med underbar 27 GRADER på lördag! Om du är snäll kanske du får ett vykort hem med alla våra bus nedskrivna!

Nu...packa!


Foto: Lina Adolffson. hmm..eller?

sol, glass och grill

Jag hoppas inte att jag gör någon avundsjuk nu, MEN vi har haft obeskrivliga 25 grader här idag. Kokhett. Lunchen åts utomhus och nu ikväll så grillade jag till familjen. Vi satt ute i bara tröja klockan 20.00! Det är ju nästan too good to be true?


Jag fick en blomma, plockad från trädgården, av lillpojken. Mamman blev inte överförtjust direkt, men vad gör du när man får ha en fin blomma i håret?


Inte bara jag kände mig somrig och fin...Blomman fick till att lånas ut!


Kvällens barbeque. Visst var det redan färdiga spett, men jag klagar inte!


Och utomhus blev det och jag är supermätt. Vi åt Ben & Jerrys till efterrätt. Woooow...!

En tisdag

Jag kan härmed med stor glädje meddela att jag var ute och sprang imorse. Jag följde lillpyret till skolan i joggingdressen och sen bar det av. Det roligaste var att killen blev så peppad av att jag hade joggingkläder att han sprang hela vägen till skolan. Och när Han springer är det inte jogging. Jag fick ju kuta som en liten kanin efter honom för att hinna med! Haha. Men skönt var det i alla fall, även fall det inte blev så långt. Men det bästa är ju ändå stretchingen efteråt. Då är nästan joggingrundan värt besväret...

Skolan bestod idag av någonting av det lilla extra...Vi hade ingen vanlig franskaklass, utan alla franskaelever samlades i en sal med en musiker. Han använde sig av poesi för att göra musik, och vi fick både sjunga, deltaga i små musiktävlingar och skriva egen poesi. Mycket trevligt!

Eftermiddag ägnades här hemma tillsammans med Lina för att hitta ett bra ställe att bo på när vi kommer till Marseille på fredag! Jag känner mig riktigt lyxig. Marseille med 24 grader och soool! Vi hittade lite trevliga ställen och har även skrivit upp oss på couchsurfing. Vi får se hur det blir...jag menar, det är ju Hela tre dagar kvar, inte sant?

Nu känner jag mig som vår katt Sam...så ganska snart godnatt!




Det är bara så HETT!


Jag har sagt det förut och jag säger det igen

Problemet är sällan själva problemet. Problemet är oftast Din attityd till problemet.

Ett visdomens ord innan Godnatt.

Så kan det gå


Tjejerna var på G även fall klockan var 07.00 en lördagmorgon!



Och eftersom var fem stora, svenska tjejer så var däcken tvungna att fyllas med luft. Från en slang som hade minst fem stora hål. Då får man ta till med åtgärder! Nu hade silvertejp varit perfekt...


Det är inte lätt på franska vägar kom vi fram till. Fransmännen visar sig knasigsa även en gång. En koncentrerad Lina och vi kände oss trygga!


Och lite mer flumm bak i bilen...


Nähä? Okej!


Kartläsarn


Och vi där bak slapp varken köra eller läsa karta. Då blev det allsång!


En koncentrerad Lina som sagt...haha!

Blod

Jag har rivit den stora killen så han började blöda...

Okej, jag ska förklara! Efter att de kollat klart på Simpsons igår kväll skulle vi, dom, gå upp och lägga sig. Då hade visst ena barnen hittat pappans MAC och jag fann dem alla liggandes i föräldrarnas säng och spelade dumma spel på Internet. Jag blev såklart ganska sur, eftersom de inte får lov att låna datorn i fråga, och hamnade i en diskussion med han som satt på den. Efter ett långt tjat, som jag vann som vanligt, så gick jag in till den lille för att natta honom. Plötsligt börjar tjejen STORskrika och STORgråta och killen kommer utspringandes ur hennes rum. Jag rusar ut i hallen och får tag i hans arm i all hast, ett ganska hårt grepp, och frågar vad som är på gång. Han kravlar sig såklart ur mitt hårda grepp (så stark är jag!!) och jag lämnar efter mig tre långa rivmärken på armen som började blöda några sekunder senare. I samma veva säger jag (ryter jag) att "vi slår inte varandra i den här familjen!". "Underbart exempel" säger han under tiden jag baddar armen med vatten. Tur nog så vann jag även denna diskussion.

Nu blir det i alla fall till att klippa naglarna och sen ska jag åka in till Parc de Monceau och träffa några tjejer. Vi som inte är så duktiga att vi gör högskoleprovet får nöja oss med annat. 22 grader och sol. Woho!

Puss och kram

Étretat

Om du någon gång åker till Normandie, så vill du åka till Étretat. Så är det bara!!
























Deauville/Trouville

Ni som följt min blogg den senaste veckan vet att jag varit i Normandie med ett gäng brudar :) Deauville och Trouville som blev ett av våra stopp är speciellt känt för sitt snobberi. Rika parisare åker hit och glassar om somrarna. Ferraris, Poshar och...mycket andra coola bilar såg man stup i minuten. En dag här räckte väl.
















RSS 2.0