Katakooomberna, bbuuurrh

Jag har fuskat lite och kopierat text från en annan sida om info om Katakomberna för de som är intresserade. Det är faktiskt ganska coolt! Sedan följer lite bilder såklart, och de är mina egna :)

Katakomberna i Paris, eller l´Ossuaire Municipal som är det officiella franska namnet, är en stor massgrav. Här finns ungefär 6 miljoner skelett begravda i ett virrvarr av tunnlar och gångar som uppgår till den totala sträckan av hela 30 mil.

Historien om katakomberna börjar redan på romarnas tid, vilka utnyttjade gångarna för kalkbrytning. År 1785 skulle de komma att användas till något helt annat.

Dödliga sjukdomar som pest, dysenteri och smittkoppor hade börjat spridas bland invånarna i Paris från de överfulla kyrkogårdarna. Det togs därför ett beslut om att utnyttja katakomberna och flytta alla lik från kyrkogårdarna dit. Nattetid, för att inte uppröra befolkningen, fraktades kärror med skelett längs Paris gator. Dessa staplades sedan prydligt inne i katakomberna, vilket resulterade i bokstavligt talat murar av dödskallar och benknotor.


(http://www.parisportalen.se/sevardheter/katakomberna)




















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0