Marseille - sol, vind och vatten

Vi gjorde som flyktfåglarna och sökte oss till sydligare trakter. Jag och Lina spenderade totalt fem dagar och fyra nätter med utgångspunkt Marseille.

Trots att Marseille är en ganska skitig liten (stor) skitstad så finns det trots detta en hel del att se! Självklart så var det framförallt havet som blev vår magnet, och där tillbringade vi största delen av våran lilla tripp.

Innan bilderna måste jag berätta att...Vi provade på att couchsurfa för första gången! För er som inte vet vad couchsurfing är så ska jag förklara. Det finns en community på internet där man skriver in sig för att kunna åka och sova hos folk (på deras soffor då till exempel!) när man är ute och reser. Eller så tar man själv emot folk hemma hos sig själv, eller bara helt enkelt ta en fika med någon som är på genomfart där man bor! Denna gången sökte då alltså jag och Lina för att kunna sova hos några två nätter. Allt är helt gratis, det är grundtanken, och det enda kravet man har är att man "någon gång i sitt liv" hjälper någon som själv är på genomfart med antingen boende eller en rundtur/fika i staden.

Vi var båda först lite nervösa på hur detta skulle gå, men paret vi kom till var helt fantastiskt underbara människor! De bjöd oss på middag, två frukostar och gav oss nycklar för att kunna komma in och ut i deras lägenhet när vi så önskade. Två gratis nätter var inte fel, och vi har skaffat oss nya vänner. Dock lite äldre, men vad gör det? En Fantastisk erfarenhet och varmt rekommenderat att testa på!!

Linas blogg med lika många smaskigheter för de som önskar: http://linadolfsson.blogg.se

Nu...bilder!




























Kommentarer
Postat av: tilda

Wow vilka bilder Jenny. Vilka färger!

2011-04-17 @ 18:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0